La Lliga ha anunciat que ha presentat una denúncia al Centre Nacional Policial per la Integritat en l'Esport i les Apostes (CENPIDA) després de les declaracions de l'exfutbolista del Girona, Aday Benítez. Durant una entrevista al programa El Bar de Sique, l'exjugador va reconèixer haver rebut una oferta, quan jugava a Segona Divisió amb el Girona.

Els fets van succeir a la temporada 2016/2017, en aquell temps es disputava l'última jornada de la segona categoria espanyola, amb un conjunt català que ja havia ascendit a Primera Divisió. Aday explica que li van oferir diners per deixar-se perdre, en concret 50.000 euros, però que va decidir no acceptar.

Aday Benítez Girona Sporting Gijón Foto Girona FC
Aday Benítez aclarint de cap / Foto: Girona FC

Aday explica el succeït

Aday Benítez va decidir explicar el succeït, però va admetre no haver acceptat aquella oferta, ja que "era absurd acceptar, perquè aquell any ascendíem a Primera Divisió, ens quedava un partit de Lliga. I jo no anava a tacar tota la temporada per un partit de Lliga".

L'exlateral del Girona va informar de com es produeixen aquestes situacions: "Contacten amb un jugador, aquest jugador és l'enllaç, agafa a les persones de confiança dins d'un vestuari... Només has d'agafar a tres, amb el fet que compris un porter, un central i el davanter, ho tens mig fet. Però no pots comprar només tres jugadors, evidentment".

aday benitez girona @gironafc
Aday Benítez durant un partit amb el Girona / Foto: @gironafc

Però encara hi ha més, i és que Aday Benítez, va advertir que no era la primera vegada que li passava i quan jugava al Tenerife, va reconèixer haver passat per una situació estranya: "l'últim partit de Lliga nosaltres no teníem opcions d'entrar a play-off, l'Sporting sí, anàvem a jugar els jugadors que veníem no jugant i al final van acabar jugant els que jugaven habitualment. I vam perdre 3-1". Tanmateix, el jugador diu que en aquest cas "no estava entre els jugadors i no ho puc corroborar".

La Lliga emet un comunicat

La Lliga no ha tardat a pronunciar-se sobre això. Ja ha emès un comunicat on assegura que han "presentat una denúncia davant del Centre Nacional Policial per la Integritat en l'Esport i les Apostes (CENPIDA) després de les declaracions de l'exfutbolista Francisco Aday Benitez, en les quals manifesta que li n'haurien ofert 50.000 per deixar-se perdre un partit de futbol".

Javier Tebas seriós / Foto: EFE
Javier Tebas amb rostre seriós / Foto: EFE

Prossegueix que "l'àrea d'Integritat i Seguretat de LaLiga té com un dels seus objectius la prevenció, la detecció i la denúncia de qualsevol conducta que infringeixi el 'joc net' i pugui adulterar la competició". A més, recorda que té un canal de denúncies on qualsevol aficionat pot aportar informació sobre aquest tipus de delictes.