El fiscal ha rebaixat avui en el judici d'onze a sis els anys de presó que demana per a l'expresident del Futbol Club Barcelona Sandro Rosell per haver blanquejat suposadament vint milions d'euros de la Confederació Brasilera de Futbol (CBF) dels quals es creu que es va quedar almenys amb 6,5 milions.

En el judici que se celebra a l'Audiència Nacional el fiscal, José Javier Polo ha rebaixat també la sol·licitud de deu a cinc anys de presó per al soci de Rosell, l'advocat andorrà Joan Besolí, i de set a un any i onze mesos per a la seva dona, Marta Pineda.

També ho ha fet respecte a tres presumptes testaferros per als quals demanava entre sis i vuit anys de presó i ara entre un any i sis mesos i un any i onze mesos per a Pedro Andrés Ramos González i Shahe Ohanessian i un any i sis mesos per a José Colomer Esteruelas. En tots els casos, la Fiscalia els acusa de blanqueig de capitals i grup criminal mentre que els advocats defensors han demanat l'absolució dels acusats.

Multes milionàries

El fiscal ha demanat a més que els acusats paguin diverses multes, en concret Rosell 59 milions d'euros, Besolí 40 milions, Ramos 25 milions, Marta Pineda i Ohanessian 19 milions cadascun i Colomer 50.000 euros.

També ha reclamat que Rosell i Besolí siguin inhabilitats per exercir qualsevol activitat en el món empresarial durant tres anys a comptar a partir que compleixin la pena privativa de llibertat i durant dos anys Ohanessian i Colomer.

Els advocats defensors han mantingut les seves peticions d'absolució per a tots els acusats i han al·legat vulneració dels drets d'aquests perquè en el seu escrit de conclusions definitives el fiscal ha introduït fets nous que no figuraven en el seu informe d'acusació provisional, dels quals no han pogut defensar-se en el judici.