El futur de Sergi Roberto encara està obert. Perquè queda lliure al juny, però no ha firmat amb cap equip, a causa que ningú no ha mostrat un interès massa fort en el seu fitxatge. Alguns pretendents han parlat amb el seu agent, com el Vila-real, l'Atlètic de Madrid o el Betis, però no han presentat cap oferta en ferm. I és que han quedat una mica espantats després de conèixer les elevades demandes econòmiques que té.

La intenció de l'internacional espanyol continua sent la de romandre en el Barça, on desitja finalitzar la seva carrera. El problema és que Joan Laporta vol desfer-se d'ell, ja que cobra un salari realment alt, i que no està justificant. El seu rendiment fa diverses temporades que deixa molts dubtes, i té constants problemes amb les lesions, que li impedeixen de gaudir de continuïtat. Per això, el president creu que el millor és que marxi.

Tanmateix, Xavi Hernández pressiona perquè facin tot el possible per retenir el '20'. Més enllà de la gran relació personal que tenen, està convençut que pot ser un jugador realment útil. Valora la seva tremenda polivalència, i creu que pot consolidar-se a l'onze inicial, en especial, jugant en el lateral dret, on no disposa de gaires alternatives. Però, òbviament, és conscient que ha d'acceptar una rebaixa en el seu salari.

Roberto percep uns 10 milions d'euros nets per campanya, i en tot moment s'ha mostrat disposat a ajudar i a solidaritzar-se amb la delicada situació econòmica que travessen en el Camp Nou. El problema és que considera excessiva la petició del president, que l'obliga que es rebaixi aquesta quantitat un 70%. És a dir, que passi a cobrar únicament tres 'quilos' per any, la qual cosa el convertiria en un dels pitjors pagats de tota la plantilla.

xavi hernandez camp nou cadiz derrota preocupat EFE
Xavi Hernández/ EFE

El de Reus se sent decebut, i creu que no estan sent justos amb ell, ni se li reconeix la seva importància al vestuar, on és un dels líders. Així que si no milloren aquesta proposta, no acabarà prolongant el seu vincle, i marxarà sense deixar ni un sol euro a les arques.

Laporta no té al cap pujar la seva oferta

Però sembla complicat pensar que Laporta vagi a millorar aquesta oferta. Perquè creu que és el que Sergi mereix cobrar, tenint en compte el seu preocupant historial amb els problemes físics, que han fet que porti dos cursos a la infermeria, sense poder jugar.

Laporta Barça EFE
Joan Laporta/ EFE

També creu que està molt sobrevalorat, i dubta que pugui assentar-se com a titular indiscutible. Encara viu del gol que va marcar al Paris Saint-Germain en aquesta remuntada històrica, i ja ha complert els 30 anys.