Jules Koundé va ser el gran damnificat pel problema del Barça amb les inscripcions. Mateu Alemany va fer tot el que va poder, que al final el club blaugrana va haver de descartar a un dels fitxatges i, després de consensuar-lo amb Xavi Hernández, l'elegit va ser Koundé. El francès va entendre les explicacions, encara que es va emportar una enorme decepció quan es va assabentar que no va poder ser inscrit perquè Piqué va posar inconvenients a l'hora de firmar el seu nou contracte. El central català ha acceptat rebaixar-se el salari per ajudar el Barça, però no va voler precipitar-se i, en no veure'l clar, va decidir ajornar l'acord per a la propera setmana.

Gerard Piqué és un dels grans referents de Koundé. El francès admira el català, sempre s'ha fixat en ell per millorar, aprendre, per la qual cosa saber que no va poder debutar amb el Barça en partit oficial per culpa de Piqué li va provocar una tremenda decepció, difícil de perdonar.

Gerard Pique Barca lesion Europa Press
Gerard Piqué, en un partit del Barca de la temporada passada / Foto: Europa Press

Dues setmanes frenètiques

I és que quan falten 2 setmanes per al tancament del mercat de fitxatges, les carpetes s'acumulen a la taula de Mateu Alemany. S'ha avançat moltíssim, però encara i així hi ha molt treball per davant. Cal donar sortida als descartats, Umtiti, Braithwaite i Memphis Depay, als quals es podrien afegir Dest, De Jong i Aubameyang. A més, cal apuntalar la plantilla, amb els fitxatges de Marcos Alonso, Bernardo Silva i molt possiblement un lateral dret.

A propòsit d'això, el Barça ha d'ajustar la massa salarial per aconseguir inscriure a tots els fitxatges. La sortida de De Jong ajudaria molt, però si el neerlandès continua negant-se a anar-se'n, la solució passa perquè els veterans ajudin el club que tant els ha donat ajustant-se el salari, ja sigui rebaixant-se'l o, com a mínim, diferint una part. I els primers a passar pel despatx són Busquets i Piqué.

gerard piqui sergio busquets capitans fc barcelona efe
Gerard Piqué i Sergio Busquets, capitans del Barça / Foto: EFE

Busquets i Piqué, claus per a les inscripcions

Aquests últims dies, Mateu Alemany ja s'ha reunit amb els representants d'ambdós capitans, encara que les converses estan anant més lentes de l'esperat. Busquets i Piqué estan disposats a ajudar, però no en qualsevol condició, per la qual cosa encara queden negociacions per davant.

Piqué sabia que la inscripció de Koundé depenia d'ell, però encara i així es va negar a acceptar qualsevol tipus de cessió. El nou contracte ha de ser correcte, complir amb un seguit de condicionants i en no veure'l clar va decidir esperar una mica més. Koundé es va quedar fora de la convocatòria del partit contra el Rayo Vallecano i es va emportar una tremenda decepció amb el que havia estat el seu ídol.