Jürgen Klopp necessita fitxar un central de primer nivell i ja ha pres una decisió. L'elegit és Jules Koundé, que segons diverses informacions hauria donat el vistiplau a l'oferta que li ha presentat el Liverpool. El central francès, que l'estiu passat va veure com Monchi rebutjava grans ofertes del Chelsea i del Reial Madrid, està cansat de les llargues del Sevilla, que en el seu dia li va prometre que li facilitaria una sortida si arribaven ofertes importants.

I és que no és cap casualitat que en molt poc temps Koundé hagi passat de ser un dels millors centrals d'Europa a cometre errors molt greus, com la seva expulsió en el partit contra el Barça, en el qual va agredir Jordi Alba, o els d'aquest mateix diumenge, quan ha firmat un partit molt dolent contra el Getafe.

Jules Koundé escalfament Sevilla Europa Press

Jules Koundé, jugador del Sevilla / Europa Press

El Liverpool, disposat a pagar la clàusula de Koundé

El principal problema per al Sevilla és que el Liverpool s'està plantejant posar a sobre de la taula la clàusula de rescissió de Koundé en aquest mateix mercat d'hivern, 90 milions d'euros que li vindrien molt bé als comptes del Sevilla, però que deixaria al club andalús sense marge de maniobra per buscar-lo un substitut, i amb opcions de lluitar per les tres competicions. Klopp, que tem que a l'estiu el Chelsea i el Reial Madrid tornin a la càrrega, es vol avançar els seus competidors i assegurar-se un central que li vindria molt bé per rejovenir l'eix defensiu xarxa.

A Monchi, doncs, no li queda més remei que asseure's a negociar amb Koundé algun tipus de solució, que passa per assegurar-se la continuïtat del francès fins al final de la temporada a canvi de facilitar la seva sortida a l'estiu. El Liverpool, a canvi, demanarà una rebaixa dels 90 milions d'euros, justament el que el director esportiu del Sevilla volia evitar.

Monchi Benito Villamarín Europa Press

Monchi, director esportiu del Sevilla / Europa Press

Un central per a molts anys

Fitxat en el 2019 del Girondins de Burdeos a canvi de només 25 milions d'euros, Jules Koundé no va tardar a convertir-se en una de les grans revelacions de la Lliga espanyola, fins a convertir-se en un dels centrals més prometedors del futbol europeu. El seu gran rendiment no va passar desapercebut en la Premier League, on el Manchester City i el Chelsea ja van voler fitxar-lo el 2020. Davant de la negativa del Sevilla a negociar, Koundé es va quedar en el Sánchez Pizjuán, augmentant encara més el seu nivell.

L'estiu passat, el Reial Madrid ho va intentar i al final el Chelsea va arribar a posar a sobre de la taula 80 milions d'euros, una oferta que el Sevilla va rebutjar, malgrat els continus intents de Koundé de canviar d'aires. Ara sembla que el Liverpool ha decidit fer el pas. A Monchi li ha sorgit un problema inesperat.

 

Imatge principal: Jürgen Klopp, entrenador del Liverpool / Europa Press