Sorpresa total en el Barça, després que Jules Koundé hagi sol·licitat formalment la seva sol·licitud per canviar d'aires. Com Mateu Alemany ha confirmat públicament, l'internacional francès ha demanat a la directiva i a Xavi Hernández que li deixin marxar quan finalitzi la temporada, a causa que no es troba còmode, com s'ha pogut comprovar amb el rendiment que ha ofert en els últims mesos, que ha deixat molt que desitjar.

Malgrat rendir a un gran nivell durant els seus primers mesos en el Camp Nou, misteriosament va baixar les prestacions, i ha estat molt discutit en molts partits, especialment, en els més exigents. I ara s'ha revelat la raó que s'amaga després d'això, que és molt simple: no està motivat amb el projecte, i se sent enganyat i traït per Joan Laporta, que li va prometre que jugaria en l'eix de la rereguarda, sent company de Ronald Araújo.

Jules Kounde Barça Cádiz / Foto: EFE
Jules Kounde/ Foto: EFE

És la demarcació que desitja ocupar, però des del primer dia s'ha trobat amb la competència d'Andreas Christensen, que l'ha obligat a haver d'actuar en el lateral dret. Una zona en la qual també pot jugar, però on no acaba d'explotar les virtuts que té. I veient que és on està planejat que continuï actuant les pròximes campanyes, ha optat per fer les maletes i marxar a un altre conjunt.

De manera que Koundé pot ser una de les vendes que es produeixin en el Barça, per poder rebaixar la massa salarial, i obtenir els ingressos que tant necessiten per evitar sancions per incomplir el Fair Play Financer. Encara que Xavi desitja continuar comptant amb el defensor de 24 anys a la plantilla, poden estar obligats a traspassar-lo, i més, veient el desig del futbolista, que és anar-se'n. I ha rebut una oferta que l'ha fet dubtar, procedent del Liverpool.

Jürgen Klopp desitja reforçar la parcel·la defensiva, i per això ha pensat en l'ex del Sevilla i del Girondins de Burdeos, que podria fer les maletes i fer cap a la sempre atractiva Premier League.

Laporta no perdrà diners amb Koundé

Laporta no considera intocable Koundé, i si no està disposat a seguir en el Barça, no el retindrà en contra de la seva voluntat. Estudiarà les ofertes que puguin arribar durant l'estiu, inclosa la dels 'reds', però té molt clara una cosa: no perdrà diners amb el gal.

Així que únicament negociarà les propostes que superin els 60 milions d'euros, una xifra lleugerament superior que van haver de pagar fa menys d'un any.