El Barça té davant de si un repte majúscul, aconseguir que Gavi renovi amb els blaugrana abans de deixar-se il·luminar pels milions que li prometen des d'Anglaterra. Primer va ser el Chelsea, molt pendent de la situació del centrecampista andalús, el que va entrar en la licitació. I ara és el Liverpool, que vol aprofitar les dificultats econòmiques del Barça per portar-se a la perla del planter blaugrana.

El Barça, que ja s'ha vist traït per Ilaix Moriba i Dembélé i que continua sense aconseguir tancar la renovació d'Araujo, espera que Gavi demostri el seu amor pels colors perquè és impossible que iguali els números que el Liverpool li ha posat a sobre de la taula. Els blaugrana li prometen a Gavi un premi futur, però per a això primer ha d'acceptar l'oferta del Barça, encara que sigui inferior.

gavi fc barcelona europa press

Gavi continua sense renovar el seu contracte amb el Barça / EFE

El Liverpool vol tirar la casa per la finestra per Gavi

Segons va apuntar fa uns dies el programa Què t'hi jugues!, de la Cadena Ser, el Barça li ha ofert a Gavi un considerable augment de salari, a la qual cosa s'afegiria una prima de renovació d'entre 1,5 i 2 milions d'euros. L'oferta és bona, tenint en compte que Gavi té 17 anys, però no és equiparable a la del Liverpool, que a més d'un salari superior, proper als 4 milions d'euros, li ofereix a Gavi una prima de prop de 10 milions d'euros.

A més, el Liverpool no negociaria amb el Barça, ja que està disposat a dipositar a la seu de la Lliga els 50 milions que marca la clàusula de rescissió. I és que el Barça tem això, que puguin emportar-se Gavi sense negociar, per la qual cosa és primordial augmentar considerablement la clàusula de la perla andalusa.

ronald araujo passi barça fcbarcelona europa press

Araujo s'està deixant estimar pels gegants de la Premier / Europa Press

El Barça creu en el barcelonisme de Gavi

A diferència d'Araujo, que porta poc a Barcelona i podria veure's temptat d'acceptar els cants de sirena que arriben des d'Anglaterra, en el cas de Gavi el Barça és optimista, ja que el jugador és culer de cor i sap que en el Camp Nou acabarà sent un referent. Això no indica que la renovació no vagi a ser difícil, ja que és normal que un jugador de 17 anys vaig quedar enllumenat amb les xifres que l'estan posant a sobre de la taula.

Tancat el mercat d'hivern, el Barça se centrarà ara a aconseguir les renovacions d'Araujo i de Gavi. Ambdós han de ser pilars del Barça del futur, claus en els esquemes de Xavi Hernández, però per a això abans hauran de demostrar el seu amor pel club i els colors. En aquests moments, el Barça no pot competir econòmicament amb els gegants de la Premeir League. És la trista i crua realitat.

 

Imatge principal: Jürgen Klopp vol endur-se a una de les grans perles del Barça / EFE