Christian Pulisic s'ha cansat d'esperar una oportunitat de poder demostrar la seva qualitat i triomfar en el Chelsea. El jove extrem nord-americà vol jugar, acumular minuts importants, però veu com l'enorme competència que té a l'equip de Thomas Tuchel l'està deixant sense opcions de progressar, per la qual cosa el seu agent ja li ha demanat a Roman Abramovich, propietari del Chelsea, que li permeti canviar d'aires.

Pulisic, per qui el Chelsea va pagar al 2019 64 milions d'euros al Borussia Dortmund, ja ha rebut diverses propostes interessants, encara que per sortir haurà de complir un parell de requisits indispensables. Només així el Chelsea li obriria una porta per poder anar-se'n. Altrament, haurà de complir el seu contracte, que expira el 30 de juny de 2024.

Tuchel roda de premsa Malmo Champions Europa Press

Thomas Tuchel, entrenador del Chelsea / Europa Press

El Chelsea no vendrà Pulisic al Liverpool

La primera condició és que no serà traspassat a cap altre club de la Premier League. I és que la millor oferta que maneja en aquests moments el jugador és la del Liverpool. Jürgen Klopp, exentrenador del Borussia Dortmund, fa anys que el segueix i, de fet, també va estar en la licitació del 2019, quan el Chelsea li va guanyar la partida.

Klopp està en procés de revolucionar l'atac del Liverpool, ja que el seu trident màgic, format per Mané, Salah i Firmino, ja s'està quedant obsolet. En assabentar-se de les intencions de Pulisic de canviar d'equip, l'entrenador alemany el va fer saber que comptava amb ell per al seu nou Liverpool, però el Chelsea no pensa reforçar un rival directe en la lluita per la Champions League i la Premier League.

Pulisic gol Chelsea Reial Madrid EFE

Pulisic, celebrant amb Azpilicueta un gol del Chelsea de la temporada passada / EFE

El Barça no pot pagar els 50 milions que demana el Chelsea

És aquí on apareix el Barça, que també té Pulisic en la seva llista de futurs fitxatges. En el cas blaugrana, el Chelsea no posaria impediments, encara que el Barça pateix la segona condició de l'entitat blue, i aquesta no és cap altra que recuperar gran part de la inversió feta pel jugador el 2019.

El Chelsea no negociarà el traspàs de Pulisic, que ara té 23 anys, per una quantitat inferior als 50 milions d'euros, una xifra que el Barça no està en condicions d'assumir. El club blaugrana podria negociar una cessió amb compra obligatòria el 2023 o afegir algun jugador, com podria ser Coutinho, per abaratir el preu, però en cap cas no pagar ara 50 milions, ja que necessita els diners per completar altres operacions prioritàries. El Chelsea, doncs, haurà de llimar les seves condicions o Pulisic buscar un altre club de fora de la Premier League que ho vulgui.

 

Imatge principal: Jürgen Klopp, en un partit del Liverpool / EFE