Joan Laporta continua buscant el substitut ideal de Xavi Hernández per a final de temporada. Per a seguir perfectament la idea de joc sobre la qual se sustenta el Barça, el president blaugrana va intentar convèncer Pep Guardiola perquè tornés a aquells anys de glòria que va protagonitzar en el Camp Nou.

El tècnic català, com era d'esperar, va rebutjar la proposta. El desgast que va patir com a culer, comparat amb la llibertat i flexibilitat de la qual gaudeix al Manchester City, fan pràcticament impossible la seva sortida abans de 2025, quan acaba el seu contracte amb el club citizen. Tanmateix, no va voler donar el "no" sense abans donar alguns noms que, des del seu punt de vista, ajudarien l'equip que estima.

Mikel Arteta dirigint un partit de l'Arsenal / Foto: Europa Press
Mikel Arteta dirigint un partit de l'Arsenal / Foto: Europa Press

Mikel Arteta i Míchel, entrenadors amb accent espanyol

El primer d'ells és Mikel Arteta. Algun podria pensar que el lògic seria que hagués suggerit el que ha estat el seu màxim rival a les banquetes en els últims anys, Jürgen Klopp. Però el desig de prendre's un any de descans per part de l'entrenador del Liverpool fan impossible el seu fitxatge per part de qualsevol club. A causa d'això, el següent nom en la llista per a Guardiola és l'entrenador de l'Arsenal.

El que va ser segon entrenador del de Santpedor en el City està creant un gran projecte a Londres. Amb un estil de joc combinatiu i alegre, ha tornat els gunners a la lluita per la Premier League. Un cas similar al de Míchel Sánchez amb el Girona. El tècnic madrileny està portant al conjunt gironí a uns límits als quals mai no creien poder arribar, amb el joc que sempre ha representat el Barça i amb què el va derrotar en el Lluís Companys.

Roberto De Zerbi dirigint el Brighton / Foto: Europa Press
Roberto De Zerbi dirigint el Brighton / Foto: Europa Press

De Zerbi, el tapat

D'entre els tres candidats, no obstant això, el que més possibilitats té de venir segurament és Roberto De Zerbi. L'entrenador italià s'ha convertit en una de les grans revelacions del futbol anglès. Amb una plantilla plena de jugadors que no tenien el costum de jugar amb la possessió, el Brighton and Hove Albion s'ha convertit en un equip que lluita per entrar a Europa i que a més ja s'està mostrant a l'Europa League.

Tant Arteta com Míchel tenen dos projectes als quals volen donar continuïtat en els pròxims anys. Per a ambdós, deixar els seus equips seria marxar en el seu millor moment, després del que els ha costat portar-los fins on són. A més, no es pot considerar que anar al Barça sigui per a ells un pas endavant, necessàriament. De Zerbi, en canvi, tindria el vistiplau del seu club per deixar els seagulls a la recerca d'un repte major.