El coronavirus causa els primers estralls a la Volta a Catalunya. L'equip espanyol Kern Pharma es retira voluntàriament de la Volta abans de l'inici de la cinquena etapa a causa de dos positius dins l'equip.

Així doncs, els ciclistes de l'equip farmacèutic ja no han pres la sortida a la cinquena etapa de la ronda catalana, que recorre la distància de 201,5 quilòmetres entre la Pobla de Segur i Manresa. "És una decisió molt difícil, però també la més responsable", ha explicat en un comunicat Juanjo Oroz, el màxim responsable de l'equip. "Ens fa mal renunciar a aquesta Volta a Catalunya, però preferim ser cauts i salvaguardar la salut de tots, que sens dubte és el principal ara i sempre. Afortunadament, tots ens trobem bé de salut en aquest moment i esperem tornar aviat a les curses", han afegit.

Kern Pharma comunicado Volta Catalunya TUIT

El Kern Pharma atura la seva activitat

L'equip també ha anunciat que els casos positius per Covid s'han sabut en els controls realitzats entre la nit de dijous i el matí d'aquest divendres. Una decisió que han pres conjuntament amb el patrocinador principal, Kern Pharma, que també els obligarà a aturar la seva activitat durant una setmana.

Després de la quarta etapa, els dos millors classificats a la general de la Volta a Catalunya eren l'aragonès Jaime Castrillo i el català Roger Adrià, 28è i 29è respectivament. Així doncs, set ciclistes menys que han arrencat aquest matí a la cinquena etapa de la Volta.

Tres jornades que queden a la Volta a Catalunya, i molt per decidir. L'etapa reina, disputada aquest passat dijous entre Ripoll i Port Ainé, va consolidar Adam Yates com a líder, però Esteban Chaves, guanyador de l'etapa, comença a pressionar per aconseguir la victòria final. Dissabte toca etapa de Tarragona a Mataró i diumenge el final esperat a Barcelona, amb sis ascensos a Montjuïc.

En clau ciclista en les últimes hores s'ha anunciat que Bilbao serà la ciutat de sortida del Tour de França de l'any 2023. I serà la quarta vegada que l'inici de la cursa ciclista més prestigiosa del calendari surti de territori basc de les 110 edicions de la ronda francesa.

 

Imatge principal: Els ciclistes de la Volta a Catalunya durant la quarta etapa / EFE