Buscant i rebuscant davanters. Així es troben els grans clubs d'Europa, que volen fitxar el nou crac mundial. El Barça és un dels clubs interessats en trobar un futbolista que aporti molts gols, però també el Liverpool, el Bayern de Munic, el Borussia Dortmund o el Red Bull Leipzig.

El Liverpool, en la pole position per Adeyemi

I un dels noms que està portant de corcoll el Red Bull Salzburg en les últimes setmanes és el de Karim Adeyemi. El jove davanter alemany, de només 19 anys, que juga al futbol professional austríac des del 2018, ja sap que el proper estiu —si no és abans— abandonarà el club de Salzburg.

Karim Adeyemi Red Bull Salzburgo EuropaPress

Karim Adeyemi jugant amb el Red Bull Salzburg / EuropaPress

Segons informa la premsa anglesa, el club que porta un temps negociant el traspàs d'Adeyemi és el Liverpool. L'entrenador Jürgen Klopp necessita un davanter veloç i referent, però que també sigui capaç de jugar en els extrems. I aquest és el perfil d'Adeyemi, un dels joves cridats a marcar una època en un futur. El Liverpool el podria fitxar al gener.

I el RB Salzburg ja ha comunicat als agents del futbolista el seu preu de sortida. Adeyemi encara té contracte fins al 2024 i un valor de mercat de 20 milions d'euros, però la subhasta començarà al voltant dels 40.

Jurgen Klopp EuropaPress

Jürgen Klopp enfadat / EuropaPress

Bartomeu va dir 'no' a Adeyemi

Però el Barça, que també s'havia interessat en el futbolista, comença a perdre protagonisme en aquesta operació. A l'any 2019, Patrick Kluivert, aleshores director del futbol formatiu del Barça, tenia tancat el traspàs d'Adeyemi quan encara militava al Liefering, a la segona divisió austríaca. Van demanar 8 milions, però Josep Maria Bartomeu, president en aquell temps, va frenar l'operació perquè consideraven que el preu era massa elevat.

I aquell 'no' del Barça ara podria costar molt car. Si es volen endur el futbolista hauran de pagar almenys quatre vegades més i, amb la situació econòmica actual, Joan Laporta no s'arriscarà. Per tant, l'operació per al Barça està gairebé descartada.

kluivert messi @PatrickKluivert

Patrick Kluivert amb Leo Messi / @PatrickKluivert

Però a banda del Liverpool, hi ha tres clubs més que podrien endur-se el futbolista alemany. Adeyemi, nascut a Munic, podria tornar al seu exequip, el Bayern de Munic, que també s'ha fixat en ell. Adeyemi va afirmar fa unes setmanes que li agradaria tornar a casa, al Bayern. I segons informa Sky Alemanya, també estan atents clubs com el Borussia Dortmund i el Red Bull Leipzig.

Tot i que el futur d'Adeyemi sembla estar predestinat a estar lligat al Bayern, no es descarta cap altra opció d'Alemanya. Però ara mateix qui té les negociacions més avançades és el Liverpool. El Barça ja està pràcticament descartat i el Reial Madrid va aparèixer fugaçment.

 

Imatge principal: Jürgen Klopp celebrant / EuropaPress