La Fiscalia de la Federació Italiana de Futbol (FIGC) ha acusat el president de la Juventus de Torí, Andrea Agnelli, de mantenir contactes amb clans mafiosos infiltrats entre els seguidors i de facilitar-los entrades, segons ha informat el mateix empresari italià.

Agnelli ha assenyalat en un comunicat que la notificació s'ha produït aquest mateix dissabte i que la mesura també afecta l'exdirigent Francesco Calvo, al responsable de seguretat Alessandro D'Angelo i a Stefano Merulla, exresponsable de la taquilla. "En la jornada d'avui, fa pocs minuts, m'ha estat notificada una denúncia per part de la Fiscalia federal", ha explicat Agnelli.

Als dos se'ls acusa de mantenir contactes amb clans mafiosos infiltrats a les grades, pertanyents presumptament a la 'Ndrangheta, la màfia calabresa, per gestionar les entrades a l'estadi, que eren repartides entre els ultres. Tot i que Agnelli ha negat les acusacions, les ha qualificat d'"inacceptables" i ha avançat que defensarà "el bon nom de la Juventus que durant massa temps ha estat enfangat o sotmès a curiosos processos experimentals per part de la justícia esportiva".

El màxim representant de la Juventus ha assenyalat que el club no pot substituir la justícia encara que ha ofert la seva disponibilitat per col·laborar amb la Comissió Antimàfia amb l'objectiu que aquest organisme s'assabenti directament de la seva posició "sense mediacions". "Tot això és inacceptable i fruit d'una lectura parcial i preconcebuda sobre la Juventus i no respon a la lògica de la justícia", ha lamentat el president de la Juve.

"Mai m'he reunit amb capos mafiosos", ha assenyalat Angelli, i alhora ha apuntat que "com és sabut" s'ha reunit amb totes les categories d'aficionats, també amb ultres. Al final, Agnelli ha tancat la seva intervenció negant les especulacions difoses en les últimes setmanes sobre la possibilitat que la directiva del club estigui a punt de separar-se, reivindicant les seves intencions de fer gran a la Juventus. Precisament l'any passat la Fiscalia de Torí va concloure una investigació sobre algunes famílies considerades pertanyents a la 'Ndrangheta a què s'acusava, a més de delictes contra persones i patrimoni, de l'intent d'infiltració en algunes activitats de la Juventus.