La justícia esportiva ha decidit inhabilitar durant tres anys l'expresident de la Federació Espanyola de Futbol (RFEF), Luis Rubiales, pel petó que va fer la jugadora de la selecció Jennifer Hermoso després de la final del Mundial femení a Sydney i també pel seu comportament a la llotja després de la victòria d'Espanya. Segons ha avançat Iusport, el Tribunal Administratiu de l'Esport (TAD) ha elevat a definitiva la proposta de l'instructor de l'expedient i ha imposat dues sancions d'any i mig a Rubiales, que va dimitir del càrrec el 10 de setembre passat després de la investigació oberta per l'Audiència Nacional per possible agressió sexual i coaccions i la de la FIFA, que després el va sancionar tres anys. Les dues sancions, la del TAD i la de la FIFA, es compliran de forma simultània. 

El TAD va estimar parcialment el darrer 1 de setembre la denúncia presentada pel Consell Superior d'Esports (CSD) i va acordar obrir l'expedient disciplinari a Rubiales —tancat avui— per dues infraccions greus. El CSD va traslladar "una petició raonada" al TAD per una possible vulneració de la Llei de l'Esport i del Reial decret sobre Disciplina Esportiva per part de Rubiales, en concret dels articles 76.1.a de la primera i 14.h del segon, que fan referència, respectivament, als abusos d'autoritat i als actes notoris i públics que atemptin la dignitat o el decòrum esportius. A diferència del govern espanyol, el tribunal no va veure cap abús d'autoritat i va iniciar l'expedient per dues faltes greus, en comptes de molt greus. 

En el seu al·legat final, la defensa de Rubiales va argumentar que aquestes sancions "no es corresponen" amb el raonat a la resta del text de la proposta de resolució, ja que, al contrari, apareixen "desconnectades" i projecten una petició "arbitrària" "injustificada", i per això considerava que la sanció hauria de ser, en el pitjor dels casos, d'una advertència, multa o inhabilitació de tres o de sis mesos. En aquest sentit, Rubiales també va denunciar la "influència" mediàtica i política sobre el TAD i va advertir que, en cas de consumar-se una sanció per aquests fets, aniria a la jurisdicció penal. Així doncs, s'espera que l'expresident de la RFEF recorri la decisió judicial. 

L'Audiència Nacional ja havia imposat a Rubiales una ordre d'allunyament de 200 metres d'Hermoso així com la prohibició de comunicar-se amb ella durant la instrucció de la causa judicial. Cal recordar que a l'Audiència Nacional encara continua el procés que investiga un possible delicte de coaccions a la futbolista, i en el qual també està imputat l'exseleccionador Jorge Vilda, el director de la selecció masculina Albert Luque i el director de màrqueting de la RFEF Rubén Rivera. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!