Dia de molta polèmica al Mundial de Qatar 2022. La quarta jornada de la cita mundialista ha estat molt moguda per culpa de la censura de la FIFA i de la reivindicació de les diverses federacions. Però qui ha estat protagonista absolut ha estat Alemanya i el seu capità, el porter Manuel Neuer. I finalment sí hi ha hagut protesta, però diferent a l'esperat.

Manuel Neuer i el braçalet de 'One Love'

Tot i que inicialment semblava que Neuer portaria el braçalet de 'One Love' en el duel entre Alemanya i el Japó, reivindicant a través d'un arc de Sant Martí dins d'un cor a favor del col·lectiu LGTBQI, no hi ha hagut sorpresa. Alemanya ha fet un pas enrere i Neuer no ha lluit el braçalet reivindicatiu. Per tant, tampoc hi ha hagut targeta groga ni multa per a Alemanya.

Manuel Neuer brazalete árbitro Zachari Zeegelaar Alemania Mundial Qatar / Foto: EFE
Manuel Neuer mostrant el seu braçalet / Foto: EFE

El cas és que Alemanya ha preferit fer les coses bé i no tirar pel dret. Països Baixos, Alemanya, Bèlgica, Dinamarca, França, Gal·les, Anglaterra, Noruega i Suïssa eren els països que havien acordat reivindicar-se sobre la gespa amb el polèmic braçalet, però cap de les seleccions ha desobeït a la censura de la FIFA.

I la Federació Alemanya de Futbol ja ha recorregut per via urgent al Tribunal d'Arbitratge Esportiu (TAS) per poder lluir el braçalet de l'arc de Sant Martí sense problemes. S'espera que en les properes hores el tribunal pugui donar una resposta. I aleshores sí que Neuer lluirà contra Espanya el proper diumenge el braçalet de 'One Love'.

Neuer luciendo el brazalete One Love / Foto: Christian Charisius
Manuel Neuer lluint el braçalet de 'One Love' / Foto: Christian Charisius

La protestat de la selecció alemanya

La protesta, però, ha estat diferent i també s'ha fet evident sobre la gespa. En el moment de la fotografia d'abans del partit, els jugadors d'Alemanya s'han posat les mans tapant-se la boca. "Amb el nostre braçalet de capità volíem donar exemple de valors que vivim a la selecció: la diversitat i el respecte mutu. Sigui sorollós juntament amb altres nacions. No és un missatge polític: els drets humans no són negociables. Això hauria de ser evident. Però malauradament encara no ho és. Per això aquest missatge és tan important per a nosaltres. Prohibir-nos la bena és com prohibir-nos la boca. La nostra postura es manté", ha afirmat la Federació Alemanya de Futbol a través de les xarxes socials. Per tant, amb el braçalet de la "no discriminació" han volgut donar un cop sobre la taula, però també han lamentat la censura a través del seu gest.

Alemania reivindicación Mundial Qatar / Foto: EFE
Alemanya reivindicant-se al Mundial Qatar / Foto: EFE

Qui sí ha lluit el braçalet ha estat Nancy Faeser, la primera ministra de l'Interior d'Alemanya, que des de la llotja sí ha fet la reivindicació que no han pogut fer els futbolistes ni Manuel Neuer.

Bernd Neuendorf presidente Federación Alemania Fútbol Nancy Faeser ministra deportes One Love brazalete / Foto: EFE
Nancy Faeser amb el braçalet de 'One Love' / Foto: EFE

Per tant, la polèmica encara no ha acabat i ja veurem com finalitza aquest afer del braçalet.