Ansu Fati és el nom que marca l'actualitat del Barça en els últims dies. El jove futbolista blaugrana ha tornat de la millor manera possible de la seva lesió i marca les diferències sobre els terrenys de joc. Però també és protagonista fora de la gespa.

Jorge Mendes comunica les exigències per renovar Ansu Fati

El Barça comença a tenir un problema amb Ansu Fati. No serà tan fàcil la renovació com ho va ser amb Pedri González, que va renovar fins al 2026 i amb 1.000 milions d'euros de clàusula de rescissió. Ja en els últims dies han arribat les exigències de Jorge Mendes, el seu mediàtic agent.

Ansu Fati riendo Barca EuropaPress

Ansu Fati rient durant un partit del Barça / EuropaPress

I és que el representant portuguès demana un contracte llarg i que la clàusula de rescissió s'acabi reduint a la meitat si el Barça està tres anys en blanc. A més, demana un projecte esportiu guanyador i que la seva nova fitxa, és a dir, el salari, sigui molt superior a la que pensava oferir el club. Aquesta última petició, vistos els problemes econòmics de l'entitat, sembla la més complicada de totes de satisfer.

A més, si el Barça no cedeix, Jorge Mendes té a la recambra les opcions d'endur-se Ansu Fati al Manchester United, al PSG, al Bayern de Munic o al Chelsea, grans clubs que no farien un lleig al jove futbolista de 18 anys. Tot i això, Ansu Fati té clar i ja ha expressat la seva intenció de renovar amb el Barça.

Jorge Mendes   EFE

Jorge Mendes en una imatge d'arxiu / EFE

Reunions per decidir el futur d'Ansu Fati

Tal com informa Mundo Deportivo, Jorge Mendes es va reunir la setmana amb la família d'Ansu Fati per començar a planificar les bases de la negociació. I el club i el jugador ja han arribat a un principi d'acord per renovar per aquesta temporada i cinc més després d'una reunió que ha tingut lloc a Porto entre Mateu Alemany, director de futbol blaugrana, i el mateix Jorge Mendes.

Sembla, doncs, que finalment la renovació arribarà a bon port. Els dos volen seguir el mateix camí units, però també cal adaptar-se a algunes de les exigències del futbolista, cridat a ser el referent del Barça en la propera dècada i que ja ha heretat el dorsal 10 de Leo Messi.

Ansu Fati Koke Atletico Madrid Barca EFE

Ansu Fati jugant amb el Barça / EFE

Per al Barça és una renovació estratègica i s'acabarà produint més d'hora que tard. Tot i que el club blaugrana té una opció de renovar-lo unilateralment per dues temporades, es volen fer les coses bé i arribar a un acord amb el futbolista per equilibrar el seu contracte a les expectatives i la il·lusió que genera. Ansu Fati seguirà al Barça durant molts anys, que ningú ho dubti.

 

Imatge principal: Ansu Fati celebrant un gol amb el Barça / EFE