Jorge Martín ha aconseguit aquesta tarda al Circuit Ricardo Tormo de València la seva cinquena pole de la temporada amb un temps d'1:29.621 i a només dues dècimes del rècord absolut de Jorge Lorenzo registrat l'any 2016, després d'haver aconseguit també una pole al Gran Premi previ, celebrat al circuit de Sepang de Malàisia. En segona posició sortirà demà el cerverí Marc Márquez, que continua mostrant bones sensacions sobre la moto des que va tornar de la seva lesió d'húmer, i en tercera posició i tancant la primera fila de la graella sortirà el pilot australià de Ducati, Jack Miller.

Els dos pilots que es juguen demà el campionat mundial de MotoGP, Fabio Quartararo i Francesco Bagnaia, no han obtingut una gran posició a la classificació d'avui i s'han hagut de conformar amb una quarta i una vuitena posició, respectivament. La lluita pel Mundial està servida i demà els dos pilots intentaran maximitzar les seves opcions.

Quartararo Bagnaia MotoGP / Foto: EFE
Fabio Quartararo i Francesco Bagnaia, pilots de MotoGP / Foto: EFE

El duel a dues bandes pel Mundial arriba fins a l'última cita

El Gran Premi de València es presentava amb altes expectatives per part dels aficionats de la categoria, ja que, una vegada més, el circuit situat a Xest és l'escenari on es decideix un nou campió mundial de la màxima categoria del motociclisme. En aquesta ocasió, Francesco Bagnaia i Fabio Quartararo són els dos pilots que encara tenen opcions de guanyar el campionat, i precisament aquests dos pilots no han fet la millor de les classificacions: demà, Bagnaia sortirà vuitè i Quartararo sortirà quart.

Pel que fa al líder del Mundial, l'italià Bagnaia ha estat víctima de les banderes grogues i això no li ha permès guanyar alguna posició més en una graella decidida per diferències de temps molt petites. Sigui com sigui, el pilot de Ducati no s'ha mostrat prou fort durant la sessió, tenint altres motos sempre pel davant. D'altra banda, el francès Quartararo s'ha conformat amb una quarta posició en un Top 10 en el qual l'única Yamaha és la seva. Encara que 'El Diablo' ha quedat per davant de Bagnaia, només una catàstrofe del pilot italià pot fer que el francès guanyi el campionat

Márquez MotoGP / Foto: EFE
Marc Márquez, pilot de MotoGP / Foto: EFE

Marc Márquez segueix en ascensió

El pilot de Cervera va fer el seu retorn a la competició al GP d'Aragó, fa quasi dos mesos i després d'un calvari de lesions que va començar al GP d'Espanya de l'any 2020. Des del seu retorn, el pilot de l'equip Repsol Honda ha aconseguit signar grans actuacions tant en classificació com en cursa i al Circuit Ricardo Tormo no hi ha hagut sorpresa: Marc Márquez sortirà segon de cara a la cursa de diumenge, fent un 1:29.826 que l'ha deixat a només dues dècimes de segon de la pole de Jorge Martín.

Amb aquesta segona posició aconseguida a la classificació del GP de València, ja en són dues segones posicions que ha aconseguit el pilot català des que va tornar a la competició (Austràlia i València), a més d'una tercera posició a Malàisia i una pole al Japó. Per sortir en primera fila de cara a l'últim Gran Premi de la temporada, Márquez s'ha posat a roda del poleman, Jorge Martín, i l'ha seguit fins a assolir la segona posició en la seva setena volta llançada. En l'escenari actual, el pilot cerverí té opcions per obtenir un bon resultat a la cursa.