Jorge Lorenzo serà baixa per al Gran Premi dels Països Baixos i també la setmana que ve a Alemanya després de patir un accident. El pilot mallorquí de l'equip Honda ha tingut una espectacular caiguda a gran velocitat durant la primera sessió d'entrenaments lliures i s'ha produït una fractura estable de la sisena vèrtebra dorsal.

Lorenzo ha hagut de ser atès per les assistències mèdiques de MotoGP, que l'han traslladat a la clínica del circuit i d'aquí a un centre mèdic a Assen per a un examen mèdic molt més extens en el qual se li ha detectat la fractura a la vèrtebra. El metge en cap del campionat, Ángel Charte, ha descartat una lesió cerebral en l'accident de Lorenzo: "Ha arribat atordit, lleugerament desorientat i certament molt inestable; li hem fet les proves pertinents aquí dins, una radiografia convencional".

"Hem decidit, tot i que no hi hagi lesió cerebral, que no n'hi ha, fer un estudi complet radiològic a nivell de columna cervical fins zona lumbosacra, i un tacte abdominal doncs preocupa el dolor intens a la zona dorsolumbar", ha assenyalat Charte. I s'ha aconsellat el seu trasllat de Jorge Lorenzo a un hospital de Groningen per a una revisió més profunda del seu estat físic.

La lesió deixa d'aquesta manera Jorge Lorenzo fora del Mundial de MotoGP en les properes dues curses. El mallorquí es perdrà la cursa d'Assen i també la de la setmana vinent al circuit alemany de Sachsenring.