Jordi Alba parla com a capità de la selecció espanyola de futbol. En uns dies convulsos i plens de polèmica amb els positius per Covid i la vacunació, el lateral del Barça va parlar a la SER sobre l'actualitat del combinat espanyol abans de l'Eurocopa i també del Barça.

Sobre Luis Suárez, Messi, Koeman i la seva renovació

Sobre el club blaugrana va ser contundent amb les seves paraules. No s'esperava menys, i va ser molt clar en tots els temes que va tractar. El que ha tret més polseguera ha estat el de Luis Suárez, després que la temporada passada el Barça es desprengués d'ell. "Luis Suárez va donar molt al Barça, es va regalar a un rival directe com l'Atlètic i va acabar amb la Lliga... Em sembla d'acudit", va assegurar.

A més, encara sobre el futbolista uruguaià, afirma que la seva marxa "no em va agradar". Igual que a gran part del vestidor culer ja que era una peça clau de l'equip i un davanter que aportava molts gols. I precisament sobre això es va referir Jordi Alba: "Més enllà de l'amistat que ens unia, on vas a trobar un davanter com ell? Ha callat moltes boques".

Luis Suarez celebracion gol Valladolid Atletico Europa Press

Luis Suárez celebrant un gol amb l'Atlètic de Madrid / EuropaPress

Sobre un altre referent del Barça que podria fer les maletes, Leo Messi, també ha estat convincent: "Tant de bo es quedi, encara no ha dit res. Seria una gran notícia perquè ens fa millors als companys i al club, ens dona opcions de guanyar més títols". I ha confessat la seva bona relació amb l'argentí: "M'he entès bé amb molts jugadors, però potser amb Messi i amb Iniesta millor".

Això sí, també ha parlat de Ronald Koeman, qui assegura que "ha fet una bona temporada". A part creu que "no era fàcil amb gent molt jove". A tot això assegura que "la gestió de grup també ha estat bona" i que "em podia esperar la notícia que seguiria".

Encara parlant a nivell de club, Jordi Alba ha assegurat sobre la rebaixa salarial que "no m'he vist fora del Barça mai, encara que si fos pel que diu la premsa portaria nou anys fora". I s'ha mostrat fidel als colors blaugrana: "Vull complir els anys que em queden de contracte i el club no m'ha dit una altra cosa, així que estic tranquil".

Barça Granada Jordi Alba EFE

Jordi Alba assegut sobre la gespa / EFE

La polèmica de la vacunació a la selecció espanyola

I ja ficats en la polèmica de la selecció espanyola i la vacunació també ha estat contundent: "Aquí no manem nosaltres. Si ens diuen que ens vacunen, ens vacunem; i si ens diuen que no ens vacunen, doncs no. Som uns manats". Unes paraules que confirmen que la polèmica i la crítica hauria de centrar-se més en el món polític que en l'esportiu.

A més, afegeix que "els jugadors i tots els treballadors de la selecció estem complint amb les normes que ens estan dient els doctors i la feina està sent molt bona". I més enllà dels embolics, Jordi Alba diu que "dins d'aquesta situació desagradable el grup està bé, amb moltes ganes de començar l'Eurocopa i molt il·lusionat per fer un bon paper".

Aquest divendres comença l'Eurocopa i el torn d'Espanya serà el proper dilluns a les 21.00h contra Suècia a l'Estadi de La Cartuja de Sevilla. Veurem si amb més positius de Covid o amb tot controlat.

 

Imatge principal: Jordi Alba celebrant un gol amb Luis Suárez amb el Barça / EFE