Jordi Alba i Jessica Vall han estat coronats al CaixaForum de Barcelona en la 22a Festa de l'Esport Català. La Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) i el diari Sport, com a amfitrions de gala, han premiat els dos esportistes com els millors de l'any 2018.

El doblet d'Alba i la medalla de Vall

Jordi Alba ha estat l'escollit per rebre el premi al millor esportista del 2018 gràcies al doblet de Lliga i Copa del Rei aconseguit amb el Barça la temporada passada. Un futbolista indispensable en el conjunt culer, que ha rebut el premi de mans del president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent.

"M'agradaria tornar a guanyar, però és molt difícil", ha reflexionat el lateral esquerre del Barça, que a més ha confirmat que li agradaria retirar-se al Barça "perquè és el club de la meva vida". Jordi Alba ha estat el successor en el premi de Marc Márquez.

Festa Esport Català 2019 Sergi Alcàzar

Sergi Alcàzar

Per una altra banda, Jessica Vall, nadadora del Club Natació Sant Andreu, ha estat reconeguda després d'haver aconseguit una medalla de plata a la prova dels 200 metres braça en els passats Campionats d'Europa celebrats a Glasgow. Vall, una de les cares més internacionals de la natació de casa nostra, ha rebut el premi de mans de la consellera de la Presidència, Elsa Artadi.

"El gran objectiu és el Mundial de Corea", ha afirmat Vall sobre la seva mirada cap al futur. Jessica Vall ha estat la successora en el premi d'Ona Carbonell.

Les llegendes, el treball i l'esforç català

Entre els premiats, també han destacat Juan Carlos Navarro, com a esportista llegendari; Joan Francesc Ferrer 'Rubi', com a millor entrenador; el Club Patinatge Olot, com a millor equip; Mari Pau Corominas i Jordi Morales, pel seu esperit esportiu; Manel Balastegui i Clàudia Sabata, per la seva projecció; la Federació Catalana de Paralítics Cerebrals i fins a vuit clubs centenaris.

Rubi Festa Esport Català 2019 Sergi Alcàzar

Sergi Alcàzar

Una gala en què Gerard Esteva, president de la UFEC, ha volgut recordar el gran projecte de la nova Llei de l'Esport que estan impulsant i que el proper mes de febrer tancaran ja havent superat les 50.000 signatures necessàries per a que es porti a debat al Parlament.

Ja des de la primera edició s'han repartit 270 premis d'una gala que any rere any destaca els millors esportistes catalans de l'any.

Juan Carlos Navarro Festa Esport Català 2019 Sergi Alcàzar

Sergi Alcàzar

Millors esportistes catalans del 2018
Premi Guanyador Esport
Millor Esportista Català Jordi Alba Futbol
Millor Esportista Catalana Jessica Vall Natació
Esportista amb més projecció masculí Manel Balastegui Rem
Esportista amb més projecció femenina Clàudia Sabata Curses de muntanya
Millor Equip CPA Olot Patinatge artístic
Millor Entrenador Joan Francesc Ferrer 'Rubi' Futbol
Llegendari Juan Carlos Navarro Bàsquet
Esperit Esportiu Mari Pau Corominas Natació
Menció Especial a l'Esperit Esportiu Jordi Morales Tennis taula
Gestió Federativa Federació Catalana de Paralítics Cerebrals  
Centenaris CN Reus Ploms  
  CE Ivars d’Urgell  
  Barbens CF  
  Vilafant CF  
  Organyà CF  
  CF Llers  
  CF Juneda  
  Pontenc CE