El Barça necessita fer caixa sigui com sigui. Si vol començar una revolució, primer haurà de vendre jugadors. Però també serà bo per al club a nivell econòmic, ja que l'entitat culer es troba en una situació crítica i sense diners.

El Barça considera transferible Jordi Alba

La llista de jugadors de la plantilla és molt extensa. I el pla renove que pretén aplicar Joan Laporta es fixa sobretot en prescindir dels veterans. Dels que ho van guanyar tot en l'època daurada del Barça encara hi ha tres noms que sobresurten sobre la resta. I els tres són capitans: Gerard Piqué, Sergio Busquets i Jordi Alba.

roberto busquets pique alba capitanes barça   FCB

Sergi Roberto, Sergio Busquets, Gerard Piqué i Jordi Alba / FC Barcelona

Tothom sap que Piqué si ha de marxar del Barça es retirarà, però ara mateix no té la intenció d'abandonar l'equip. Sergio Busquets no està disposat a marxar, però alguns ja li busquen substitut. No està per jugar-ho tot perquè el seu rendiment és irregular. I per acabar, tenim Jordi Alba, que és qui té menys competència dels tres, però mica en mica va perdent protagonisme.

El lateral de l'Hospitalet està en llista de jugadors prescindibles sobretot pel seu elevat sou. Tot i que el seu rendiment és impecable, cobra prop de 12 milions d'euros a l'any i la seva sortida podria donar encara més aire a un Barça que necessita reduir massa salarial sigui com sigui.

Calentamiento Jordi Alba Barca FC Barcelona Europa Press

Jordi Alba durant un escalfament del Barça / EuropaPress

El Manchester United està al darrere de Jordi Alba

Per aquest motiu, Jordi Alba té un interrogant en la seva fitxa. Si fos pel rendiment esportiu, es quedarà sí o sí. A més, l'únic jugador que li pot fer pessigolles és el jove Alejandro Balde, que tot just acaba de fer 18 anys. I Jordi Alba, amb 32 anys, és un intocable.

Però en el cas que arribi una bona oferta per ell, Joan Laporta es pensaria si el deixaria marxar. I un dels qui està mirant el lateral català de reüll és el Manchester United. Ja fa uns anys el club red devil va preguntar per ell, però aleshores la resposta va ser un contundent 'no'.

El gran problema d'aquesta operació és que el club anglès es planteja fer una oferta a la baixa i millorar les condicions econòmiques del jugador. Jordi Alba diria un 'sí' rotund, però el Barça no es pot permetre vendes low cost. El seu valor de mercat actual és de 15 milions, però el club blaugrana en voldria treure més diners.

Jordi Alba Guedes Barca Valencia EFE

Jordi Alba disputant una pilota amb Gonçalo Guedes / EFE

Així doncs, el Barça segueix immers en operacions de venda, però també buscant nous futbolistes. Si marxa Jordi Alba, però, el club blaugrana podria tenir un problema perquè ara mateix no té un recanvi de garanties.

 

Imatge principal: Joan Laporta durant l'assemblea de compromissaris del Barça / EFE