Des de fa uns anys hi ha un concepte que ve turmentant el FC Barcelona i és la massa salarial. Els sous que perceben els seus futbolistes havien anat en augment en els últims anys, però no així els ingressos generats pel club, el que feia que aquesta massa fos molt superior a la que permetia La Liga. Els desorbitats contractes heretats de la junta directiva anterior han obligat Joan Laporta a prendre mesures dràstiques com la sortida de Leo Messi l'estiu passat o l'activació de les famoses palanques econòmiques per poder afrontar aquest curs amb garanties i un equip competitiu.

Entre Busquets, Jordi Alba i Piqué cobren 70 milions d'euros bruts a l'any

Encara que això permetés fer fitxatges importants, queda molt treball per fer, com va explicar el vicepresident econòmic Eduard Romeu, i alguns dels casos que més comprometen el club són els de tres dels capitans, els més veterans. Perquè Jordi Alba, Sergio Busquets i Gerard Piqué tenen sous molt elevats, i, a excepció de Busquets, els altres dos són suplents.

Piqué Busquets Barça / Foto: EFE
Gerard Piqué i Sergio Busquets, parlant durant un partit del Barça / Foto: EFE

Segons explica OK Diario, el salari d'Alba i Busquets ascendiria fins als 20 milions d'euros bruts per temporada, i el de Piqué s'estaria acostant als 30, la qual cosa fa la suma de 70 milions d'euros anuals per pagar tres futbolistes. A més, explica l'esmentada informació que el club els continua devent a prop d'un 70% de les quantitats que van acceptar diferir en el seu moment, que és un total de 80 milions d'euros.

El Barça necessita que se'n vagin per reduir la massa salarial

Tot això, per descomptat, xoca amb els interessos de l'entitat, que de cara a la pròxima temporada té pensat tornar a reduir la massa salarial perquè en un parell de temporades estigui sobre els 500 milions d'euros. "Tenim encara un desequilibri important però tenim una sèrie de venciments contractuals importants que acaben aquest curs i el pròxim, i la següent temporada estiguem ja en el punt on volem estar", va explicar Eduard Romeu.

Jordi Alba Europa Press
Jordi Alba és suplent habitual aquesta temporada / Foto: Europa Press

D'aquests tres casos, l'únic que queda lliure sí o sí el 2023 és Sergio Busquets, l'únic titular per a Xavi Hernández. Gerard Piqué i Alba tenen contracte fins a 2024, però hi ha una clàusula al contracte del primer que si no juga el 35% dels minuts pot sortir gratis el pròxim estiu. Econòmicament, seria el millor per al Barça, que mentre els mantingui a l'equip no podrà fer la neteja desitjada.