El Barça ja té substitut de Lluís Cortés. Jonatan Giráldez, fins ara assistent de Cortés, serà l'entrenador del primer equip femení del conjunt blaugrana la pròxima temporada i amb l'opció d'una segona. El Barça ho ha fet oficial aquest divendres al migdia.

Una temporada i opció d'una segona

Nascut a Vigo i amb 29 anys, ha estat un dels dos assistents de Lluís Cortés en les últimes dues temporades i mitja. Giráldez arriba en un moment molt complicat i és que vénen de guanyar el triplet, amb el títol destacat de la primera Champions League de la història del club.

TUIT Jonatan Giraldez Barca

Han estat setmanes convulses i, al final, Cortés va decidir marxar quan encara tenia contracte. La secretaria tècnica del Barça ha decidit que la millor opció és seguir amb la feina de Giráldez, que té un repte apassionant. "Una il·lusió tremenda. Estic amb moltes ganes de començar a treballar perquè tenim un grup de treball molt bo, amb l'staff i les jugadores. Per entrar aquí has de tenir mentalitat guanyadora per voler vèncer tots els partits. Amb aquests dos anys i mig he agafat molta experiència, en un club d'elit aprens dels millors. He evolucionat i perfeccionat la meva idea", ha assegurat als mitjans del club.

El tècnic gallec ha estudiat Ciències de l'Esport a Pontevedra i Barcelona i des que té 20 anys viu a Catalunya. Va ser a la Federació Catalana de Futbol on es va estrenar professionalment i va ser seleccionador, analista i preparador físic en diverses categories inferiors, tant masculines com femenines. Ha exercit de professor a l'Escola d'Entrenadors, ponent universitari i comentarista televisiu.

Jonatan Giraldez Barca @giraldez jona

Giráldez es fa una foto amb el triplet / @giraldez_jona

"Tenim eines per continuar guanyant. Aquesta és la mentalitat que tenim. I és molt important el com: evolucionar una idea amb un perfil associatiu, que siguem protagonistes. Tenim un repte molt bonic, que és tornar a guanyar i aquesta és la intenció", ha manifestat.

El contracte s'ha firmat al despatx institucional de presidència amb la participació del president Joan Laporta, el directiu Xavier Puig, el director d'esports, Xavier Budó, i el mànager del futbol femení, Markel Zubizarreta.

Per la seva part, Zubizarreta ha destacat que "el que era important era seguir amb el projecte esportiu amb què anem treballant fa molt de temps". "És jove, està preparat, té moltes ganes de fer coses per a l'equip i el club i estic convençut que aconseguirà que l'equip segueixi creixent".

A més, Puig ha volgut afegir que "és una persona d'absoluta confiança". "Per a nosaltres, com a segon entrenador, ha estat l'artífex del que ha estat aquest Barça i dels èxits que hem tingut. Ell ha estat molt i molt a prop del que ha estat l'entrenador i ha estat absolutament partícip".

 

Imatge principal: Laporta i Giráldez / FCB