Unes 90.000 cartolines amb el lema de "Gràcies Johan" seran repartides dissabte vinent el Camp Nou entre els assistents al partit entre el Barça i el Reial Madrid per formar un gran mosaic amb el qual el club vol retre un últim homenatge a Johan Cruyff, mort dijous passat a Barcelona. El mosaic estarà acompanyat d'una samarreta blaugrana amb el número 14, que va identificar a l'holandès en el món sencer, al mateix temps que l'estadi es tenyirà amb els colors del Barça i de la senyera.

El lema a l'escut

L'elaboració d'aquest mosaic amb el lema d'agraïment a Cruyff, que va anunciar El Nacional ahir, també ha estat sotmesa al consentiment de la família del qui va ser el pare del dream team i el precursor d'un estil de joc que ha estat admirat a tot el món. El mateix lema figurarà al pit de les samarretes dels jugadors, substituint excepcionalment l'escut de campions del món.

Cadascun dels jugadors del Barça i del Madrid sortiran al terreny de joc acompanyats d'uns nens que també lluiran samarretes amb el mateix lema en la part davantera, i els noms de les Fundacions Cruyff i F.C. Barcelona, en la seva part posterior.

Josep Vives, portaveu del F.C. Barcelona, també ha anunciat que la junta havia confirmat la presència dels vuit presidents que ha tingut el club des de l'arribada de Cruyff. Des d'Agustí Montal, que va ser qui el va fitxar com a futbolista el 1973, passant per Raimon Carrasco, Josep Lluís Núñez, que va ser qui el va contractar com a entrenador, Joan Gaspart, Enric Reyna, Joan Laporta, Sandro Rosell i Bartomeu.

Totes aquestes accions aniran acompanyades d'un minut de silenci i d'un vídeo en record a Johan Cruyff, que es projectarà en els videomarcadors del Camp Nou.

En la mateixa junta s'ha aprovat l'estatut financer intermedi corresponent a la temporada 2015/16 que ha de ser presentat a la LIiga de Futbol Professional dijous vinent. La junta considera que el balanç és positiu. S'han incrementat un 5% els ingressos previstos en el pressupost i el deute es manté en la línia prevista.

Un càrrec per la transparència

La junta també ha nomenat Sabine Paquer com Compliance Officer, una figura de nova creació que té per objectiu respondre al compromís i a l'exigència de la junta en relació amb la transparència i la fiscalització independent de la seva gestió. Paquer s'encarregarà de vetllar perquè tots els processos de control de la gestió dels quals s'ha dotat el club es compleixin minuciosament. Tindrà autonomia de funcionament, que dependrà de manera directa de la junta directiva del club.