Encaixada entre el president Joan Laporta, el director esportiu Deco i l'entrenador Xavi Hernández per començar una roda de premsa d'explicacions i d'argumentacions a la Ciutat Esportiva Joan Gamper. Després del record a Tito Vilanova han arribat les intervencions dels dos grans protagonistes. I s'ha explicat aquesta continuïtat de l'entrenador català almenys per una temporada més... o fins que el Barça ho cregui convenient.

Joan Laporta aposta pel projecte guanyador de Xavi Hernández

Laporta ha començat confirmant la notícia: "Tinc la satisfacció de comunicar-vos que el Xavi continua com a entrenador del primer equip del Barça". Una notícia ja coneguda a la nit d'aquest passat dimecres, però també afegint que alguns dels motius van ser que "Xavi em va transmetre la il·lusió que té pel projecte, la confiança en l'equip, l'ambició i que ha de continuar guanyant".

Tot i això, sí que s'ha explicat que "es faran uns ajustaments per millorar", encara que s'ha concretat que no serà dins de l'staff tècnic. I la clau de tot és que "el Barça necessita estabilitat", i que en cert sentit ha rememorat decisions també presidencials del seu primer mandat com la confiança en els entrenadors Frank Rijkaard i Pep Guardiola. I el president blaugrana s'ha reafirmat dient que "l'estabilitat és un valor importantíssim en els projectes que tenen èxit".

Xavi Hernández EFE
Xavi Hernández rient / Foto: EFE

Així mateix, Laporta ha explicat que "el Xavi és un barcelonista incontestable", a més de dir que "és una molt bona notícia que el Xavi continuï". El màxim mandatari culer ha reconegut que la junta directiva ha recolzat "unànimement" la decisió perquè, en definitiva, "el Xavi és una referència". Sobretot, s'ha donat importància a insistència del vicepresident esportiu, Rafa Yuste, que sempre ha apostat per la figura de Xavi Hernández.

Joan Laporta, novament il·lusionat i també deixant escapar alguna llàgrima, ha reconegut que "estem convençuts que és un projecte que serà més guanyador encara". I ha acabat dient que "no ha estat una qüestió de diners, sinó institucional i esportiva". I aquesta "esperança que el Xavi s'ho repensés" finalment ha estat efectiva.

Xavi Hernández encara té il·lusió en el projecte

Xavi Hernández, que també ha tingut molt protagonisme al costat del president Laporta, ha assegurat que "soc molt barcelonista i sempre intento fer el millor per al club". I per això ha reconegut que tot i posar el càrrec a disposició, ha acabat canviant d'opinió: "Rectificar és de savis". A més, l'entrenador català ha dit que és "un home de club" i que "estimo el Barça".

Laporta Xavi EFE
Joan Laporta i Xavi Hernández abraçant-se / Foto: EFE

Arguments de pes per també canviar la seva decisió. "Denoto una confiança molt gran per part del president, junta directiva, Deco, Bojan...", ha seguit dient un Xavi Hernández més rialler i relaxat que de costum. També ha estat un argument de pes "la complicitat i el suport dels futbolistes, que m'han fet veure el projecte ha de continuar".

Tot i reconèixer que "aquesta temporada segurament no guanyarem cap títol", Xavi Hernández busca aquesta estabilitat ja mencionada i la necessitat de no aturar aquest projecte en construcció i que "encara no s'ha acabat". Un "projecte guanyador" i que l'entrenador de Terrassa pensa que "estem molt a prop d'aconseguir grans èxits".

I encara que ha reconegut que "no ha estat una decisió senzilla", sí que creu que "les circumstàncies han variat i crec que és el millor per al club". Reconeixent que no demanarà ni un euro més del que li toqui, ni que no compleixi tot el contracte —fins al 2025—, acaba afirmant amb contundència que "segueixo amb la màxima il·lusió". I el que toca a partir d'ara és continuar "lluitant pels títols".

Xavi Hernández Barça EFE
Xavi Hernández pensant / Foto: EFE

Reunions per confirmar la continuïtat de Xavi Hernández

Recordem que el dia D va ser aquest passat dimecres, amb dues reunions paral·leles: de la junta directiva i de Deco amb Xavi Hernández. I tot va acabar amb una trobada a casa del president del Barça, on es van acabar de concretar tots els aspectes a tenir en compte.

Després d'aquestes llargues converses es va arribar a un acord i Xavi Hernández va mostrar el seu convenciment de continuar ajudant el Barça. I l'entrenador de Terrassa serà qui mani des de la banqueta fins al 2025, quan acabi la propera temporada, tal com té firmat en el seu contracte. Una altra cosa ja serà si les coses no van bé i acaba fent les maletes abans d'hora.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic