Joan Laporta tornarà a presidir el Barça. L'expresident culer s'ha imposat a les eleccions celebrades aquest diumenge sense oposició per part dels seus rivals, Víctor Font, que ha estat segon, i Toni Freixa, tercer. Com era d'esperar, l'advocat català ha celebrat amb eufòria el seu retorn a la llotja del Camp Nou, l'indret des d'on haurà d'intentar reconduir el rumb d'un club especialment tocat per culpa de la gestió de Josep Maria Bartomeu.

El cap de premsa de la candidatura de Laporta, Àlex Santos, ha compartit un vídeo des de l'interior del box on el pròxim president i el seu equip han celebrat el triomf. L'himne del Barça, com no podia ser d'una altra manera, ha estat la tonada escollida per celebrar la victòria.

I Laporta, a l'estil a Laporta. Fora del box, i davant de tots els mitjans de comunicació, un clam que tots els micròfons i càmeres han captat: "Visca el Barça, visca Catalunya i Estimem el Barça", el lema de la seva campanya.

 

Però això no ha estat tot. Laporta, eufòric (i afònic) ha destacat que aquestes eren les eleccions "més importants" de la història del club i fins i tot ha demanat una ovació per al president de la gestora, Carles Tusquets, "per haver organitzat unes eleccions modèliques". Una escena que, sens dubte, era impensable fa unes setmanes. "Anem a París a veure si remuntem!", ha afegit. El resultat que cal capgirar al Parc dels Prínceps és un 1-4, però al box d'Estimem el Barça s'han mostrat més que optimistes.

 

La imatge de la nit, però, ha estat, sens dubte, l'abraçada entre els tres candidats, Laporta, Font i Freixa. Formalitat o germanor per avançar cap a un únic objectiu? El cert és que l'escena, en la que s'ha pogut veure com tres perfils diferents es donaven suport sense rancors, podria representar un punt i a part en la història del Barça, sempre conflictiva i propensa a construir barreres i bàndols dins del club.

 

Els dos candidats derrotats, de fet, han promès que no faran oposició. "Estem a disposició del club per ajudar-lo en tot allò que puguem, la il·lusió de transformar el club i portar-lo cap al futur continua viva. Espero que el nou president pugui fer front a les dificultats de la millor manera possible", ha dit Font. 

Joan Laporta presidente Barca discurs Barca EFE

Laporta celebrant la victòria a les eleccions / EFE

"El Barça està en una situació que requereix unitat. L'important és que tenim un president i que aquest president és de tots. La meva tasca serà la d'estar al costat del president", ha apuntat Freixa.

 

Imatge principal: Laporta, Font i Freixa després del final electoral / FC Barcelona