El Barça vol crear una obra mai vista fins i tot amb el nou projecte de l'Espai Barça. La nova casa del barcelonisme es reformularà en certs aspectes i per aquest motiu Joan Laporta espera que els socis culers autoritzin el finançament de 1.500 milions d'euros.

El referèndum de l'Espai Barça

El president del Barça ha assegurat aquest matí que l'Espai Barça és "una gran oportunitat" perquè l'entitat pugui "seguir creixent i competint a un alt nivell". I ha incentivat novament els socis a participar en el referèndum telemàtic que se celebrarà el proper 19 de desembre.

"L'Espai Barça no és una despesa; és una inversió que pot generar uns grans beneficis al Barça", ha explicat Laporta des de l'Auditori 1899 del Camp Nou. A més, ha destacat que la seva junta directiva durant el període del mandat té l'obligació de "culminar el projecte després d'haver-hi fet totes les modificacions necessàries".

El gran canvi el tindrà el Camp Nou, que augmentarà la capacitat fins a 105.000 espectadors, però també canviarà el panorama de la resta de les instal·lacions culers. El Palau Blaugrana tindrà un aforament de 15.000 persones i també es construirà un altre Palau, però més petit i amb una pista de gel.

1.500 milions autofinançats

Ferran Reverter, CEO del Barça, ha afirmat que els 1.500 milions de Goldman Sachs es finançaran en 35 anys i una carència inicial de 5 anys. La reforma del Camp Nou tindrà un cost de 900 milions, mentre que el nou Palau Blaugrana i la resta d'instal·lacions costaran 420 milions. També cal destacar 100 milions més per a la construcció d'un campus, 60 per a inversions diverses i 20 extres per a modificacions de l'Estadi Johan Cruyff.

Un altre aspecte important és que serà un autofinançament a través dels beneficis que generi el mateix Espai Barça. "Les obres no costaran diners al soci, no posaran en risc la gestió esportiva i no s'hipotecarà mai el patrimoni del club com a garantia", afirma Reverter. I també es destaca que la junta de Laporta té pensat vendre els naming rights, és a dir, el nom del Camp Nou i del Palau Blaugrana.

El Barça ja ha marcat un timing al calendari i vol començar les obres del Camp Nou el proper 2022, i espera que estiguin acabades el 2025. Tot i que durant el primer any, el tercer i el quart hi haurà afectacions per als partits que es disputaran al feu culer, només el segon any es jugarà en un altre estadi. A més, s'ha assegurat que l'Estadi Lluís Companys de Montjuïc sigui una opció, però que en tot cas "el que és segur és que no sortirem del nucli urbà de Barcelona".

 

Imatge principal: Joan Laporta parlant sobre l'Espai Barça / FC Barcelona