Els grans clubs europeus són conscients que el Barça necessita vendre per poder dur a terme la revolució que té previst fer a la seva plantilla el pròxim estiu. De fet, el club blaugrana intentaria alguna incorporació de nivell aquest mateix mercat d'hivern si pogués realitzar alguna venda important, una cosa que la direcció esportiva ja considera pràcticament impossible.

I és que, desgraciadament, en aquests moments no hi ha massa jugadors a la plantilla per qui puguin arribar ofertes importants. Un dels que té més cartell és Frenkie de Jong, que després de continuar sense agafar els galons començava a esta molt qüestionat, i més quan a les oficines del Camp Nou van començar a arribar avisos d'ofertes. Havia deixat de ser intransferible.

Barça Reial Madrid Memphis Modric De Jong EFE

Frenkie de Jong, al costat de Modric, en el Clàssic d'aquesta temporada / EFE

De Jong, a l'agenda d'alguns dels grans

Primer va ser el Manchester City. Després el Newcastle i el Bayern de Munic. I ara ha estat el Manchester United. Tots ells volen De Jong a la seva plantilla, fins al punt que en els últims dies s'ha especulat amb una oferta dels red devils de 55 milions d'euros. El United, que viu una crisi enorme, necessita revolucionar la seva plantilla, per la qual cosa només li queda treure la cartera i començar a fitxar jugadors.

Al principi, el Barça no tenia previst vendre De Jong, però veient el seu pobre nivell van començar a sorgir veus que consideraven que podria ser una bona manera de tenir un gran ingrés per sortir al mercat. Els rumors no van provar gens bé al neerlandès, que encara va jugar pitjor. Era un cercle virtuós convertit en bola de neu. Sense confiança, és un jugador mediocre.

Xavi Hernández Barça Espanyol EFE

Xavi Hernández, a la banqueta del Camp Nou / EFE

Xavi Hernández descarta el traspàs de De Jong

El Barça, tanmateix, esperava saber l'opinió de Xavi Hernández. I la resposta de l'entrenador de Terrassa ha estat clara. Compta totalment amb De Jong, de qui considera que serà un dels líders del seu centre del camp, en un 4-3-3 en el qual el neerlandès serà fonamental.

Frenkie de Jong, doncs, no sortirà, tret que completi una segona volta de la temporada molt dolenta o que arribi una oferta per ell irrebutjable, ja que en el Barça creuen que 55 milions d'euros no són suficients. De Jong, doncs, tindrà una altra oportunitat per mostrar la seva millor versió, aquella que sent jugador de l'Ajax el va convertir en un dels fitxatges més celebrats pel barcelonisme en els últims anys.

 

Imatge principal: Xavi Hernández, donant ordres durant el Barça-Espanyol d'aquest dissabte / EFE