El dia que el Govern ha aprovat el vot per correu ordinari per als processos d'elecció de les juntes directives i dels presidents de les entitats esportives de Catalunya, Joan Laporta alça la veu. L'expresident del Barça demana eleccions el més aviat possible però assegurant que no hi pugui haver impugnacions.

Que no es puguin impugnar les eleccions

"És important vetllar per la puresa del procés electoral perquè no hi hagi impugnacions", ha afirmat Laporta en una entrevista a Catalunya Ràdio. L'advocat ha reconegut que malgrat l'ajornament, "jo acato la decisió que prenguin, però qui ha decidir és la Junta Gestora".

Ara bé, sí que ha afegit que tot i acatar les decisions que s'han pres des del club, com ha fet fins ara, "l'ajornament no el vaig acabar d'entendre". També ha recordat que "el 24 de gener ja hi havia les mesures necessàries per votar amb garanties". I que "l'excepció de mobilitat en el certificat d'autoresponsabilitat ja era suficient per poder-se desplaçar".

  Laporta Presentacio Mortiz -  Maria Contreras Coll

Laporta abans d'una de les presentacions de precampanya / Maria Contreras Coll

Laporta, amb ganes d'anar a votar i que els socis diguin la seva, sempre "per al bé del Barça", diu que el club "no pot seguir esperant a veure què diu la Generalitat". En aquestes eleccions a la presidència del Barça, previstes ara mateix per al dia 7 de març, ja es podria votar per correu ordinari.

Laporta, independent de grups polítics

I l'expresident blaugrana s'ha volgut desmarcar d'aquells que l'assenyalen de tenir interessos darrere: "Soc independent de grups polítics, econòmics i mediàtics. Sempre ha estat així". I reforça el seu argument dient que si tant suport polític tingués, no s'haguessin ajornat les eleccions, que és el que ell defensava.

"Jo era partidari de votar l'abans possible perquè el Barça ho necessita", ha insistit. El Barça "no pot seguir amb aquest desgovern" i "s'han de prendre decisions a diversos nivells: esportiu, econòmic i social.

Un altre dels aspectes que afecta directament el club és el futur de Leo Messi: "L'ajornament perjudica en la possible renovació de Messi pel Barça". A més, creu que "es pot perllongar molt i els equips ho veuen". "S'ha de fer una proposta econòmica i esportiva perquè Leo Messi vegi que podem tornar a guanyar Champions", conclou sobre el tema.

Presentación económica del pla del Barça del equipo Laporta elecciones Barça  María Contreras Coll

Laporta durant la presentació del seu projecte econòmic / Maria Contreras Coll

Laporta, content de la nostàlgia que genera, amb la qual el titlla Víctor Font, confessa que "estic orgullós del que he fet". Un Laporta segur i que mira cap al futur electoral amb optimisme i amb moltes ganes que es decideixi el futur president a les urnes l'abans possible.

Avançament electoral

Abans de l'entrevista a Laporta han fet un avanç d'una altra entrevista, a Carles Tusquets, president de la Comissió Gestora, en la qual ha revelat l'opció d'avançar les eleccions. "Estem oberts a poder avançar les eleccions una setmana", ha assegurat Tusquets.

Això voldria dir que si estaven previstes el dia 7 de març, ara hi hauria la possibilitat d'avançar-les al dia 28 de febrer. Tot i això, encara no està clar si les eleccions es podrien avançar una setmana o més temps. Demà a la tarda hi ha nova reunió al Camp Nou entre Tusquets, Laporta, Font i Toni Freixa per plantejar un nou canvi de la data electoral.

 

Imatge principal: Joan Laporta durant un acte de precampanya / Maria Contreras Coll

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat