Després del divorci pactat entre Ferran Reverter i el Barça el darrer 8 de febrer, Joan Laporta ha descartat els noms de tots els possibles candidats que aspiraven a ser el nou CEO de l'entitat culer. Així ho ha assegurat el programa 'Tu diràs' de RAC1, que a més a més, planteja la possibilitat de l'eliminació d'aquest càrrec.

En el seu lloc, el president meditaria la nominació d'un nou director financer l'objectiu principal del qual serà tancar l'operació de finançament de l'Espai Barça. Aquest projecte, a priori, s'hauria d'haver tancat durant el darrer mes de febrer amb Golden Sachs, però finalment, la resolució d'aquest cas ha quedat posposada pel pròxim mes de juny.

Ferran Reverter Barca FC Barcelona

Ferran Reverter, exdirector general del Barça, durant una conferència / FC Barcelona

Preocupació a Can Barça

El programa 'Tu Diràs', també argumenta la preocupació que sorgeix a Can Barça arran d'aquest endarreriment. L'aprovació del finançament del nou Espai Barça que ascendeix a 1.500 milions d'euros quedarà segellat al mes de juny. Aquest retard, podria afectar a l'inici de les obres, programat també pel juny un cop conclogui la present temporada.

A més a més, també hi ha cert pessimisme a l'hora de tancar en positiu l'exercici pressupostari fixat per a la temporada 2021/22. Aquest era de 765 milions d'euros, i de fet, és un dels motius pels quals Ferran Reverter va fer una passa al costat del seu càrrec dins del club blaugrana.

Joan Laporta Espai Barca Sergi Alcazar

Joan Laporta, durant el referèndum per al finançament de l'Espai Barça / Sergi Alcázar

Les raons de Ferran Reverter

L'ex CEO de Media Markt i del conjunt culer preferia que el Barça adoptés un paper més cautelós a l'hora de fitxar jugadors al mercat d'hivern. Reverter era més partidari de cenyir-se al pressupost de la temporada, que aleshores ja es preveia ajustat.

D'altra banda, la seva opinió també diferia de la del president pel que fa a les contractacions. Si bé Reverter va ser un dels primers fitxatges de Joan Laporta en guanyar les eleccions presidencials, Ferran Reverter preferia més objectivitat per part del president a l'hora de les contractacions, mentre que el president optava per la seva gent de confiança.

Auditoría cuentas del club, situación economica FC Barcelona, Joan Laporta, Ferran Reverter - Efe

Joan Laporta i Ferran Reverter durant l'auditoria de comptes del club / EFE

Finalment, una altra raó que apunten des del 'Tu Diràs' neix a partir dels acords de patrocini del club. L'ex CEO no volia entregar tots els actius del Barça a la mateixa empresa, mentre que el club ha decidit fer-ho de la mà de Spotify.

 

Imatge principal: Joan Laporta, durant una roda de premsa / EFE