Joan Laporta ha assistit aquest dimecres a un acte d'homenatge al llegat social de Johan Cruyff, celebrat a l'Escola Especialitzada La Sagrera de Barcelona i organitzat per la Fundació Cruyff i la Fundació FC Barcelona, agermanades des de l'any 2004. Coincidint que aquest pròxim diumenge 24 de març farà vuit anys de la mort de Johan Cruyff, ambdues entitats s'han unit per posar en relleu la gran labor que va realitzar l'exfutbolista del Barça més enllà dels terrenys de joc i que la seva fundació continua fent per tots els nens més desfavorits.

Les paraules del president blaugrana han estat breus, però han servit tant per expressar la seva profunda admiració cap al llegat de Johan Cruyff, un dels majors emblemes del barcelonisme, com per deixar un breu missatge a l'afició blaugrana. Just abans d'abandonar l'escola, preguntat per com veu l'equip de cara a l'il·lusionant repte de Champions que té per davant, ha volgut expressar que cal anar pas a pas, sense pensar encara en Wembley.: "Primer, Paris… A treballar, competir i intentar guanyar".

Joan Laprota se despide del acto en homenaje a Cruyff entre la fundacio Barça i la fundació Cruyff / Foto: Pau de la Calle
Joan Laporta, just abans de marxar de l'acte / Foto: Pau de la Calle

Joan Laporta: "Johan mai ha marxat, perquè sempre l'hem tingut present"

A banda d'aquesta tímida declaració, Joan Laporta també ha tingut unes emotives paraules per a Johan Cruyff i tot el seu llegat. "El diumenge farà 8 anys que el Johan ens va deixar, però mai no ha marxat, perquè sempre l'hem tingut present. Present en actes com aquest i present perquè és una persona amb qui ens reflectim. La millor manera de recordar-lo és amb actes com aquest. Ens va regalar moltes lliçons de vida, sempre estant a disposició dels que més ho necessiten", ha explicat un Laporta emocionat.

A més d'això, el president culer ha volgut parlar del significat que té Johan Cruyff per a la història esportiva del club: "El Johan va crear una escola d'entrenadors, a més de ser un jugador sensacional que va transformar l'esport en art, guanyant pilotes d'or i conquerint la primera Champions del Barça a Wembley, però a més de tot això, va ser una persona excepcional." Durant aquest discurs, quan ha recordat la primera Champions, ha volgut fer una picada d'ullet a la d'enguany. "Aquesta temporada també es juga a Wembley i estem il·lusionats", ha assegurat amb un somriure d'orella a orella.

Joan Laporta amb els nens de la Fundació Barça i la Fundació Cruyff / Foto: Pau de la Calle
Joan Laporta amb els nens que han participat en l'acte de l'Escola Segrera / Foto: Pau de la Calle

Una jornada inoblidable per a 200 infants

Aquest acte ha estat una oportunitat imperdible per als 200 nens que participen en el projecte 'Salid y Disfrutad' que avui eren presents a l'Escola Segrera. Han pogut veure Joan Laporta en primera persona, interactuar amb ell i gaudir del futbol en la pista de futbol sis que hi ha a l'escola, on han disputat diversos partits, un dels quals ha gaudit del servei d'honor de Laporta i Eusebio Sacristán, present també a l'acte.