El Barça i el Bayern de Munic no només tenen la disputa per Robert Lewandowski entre mans, sinó que ara també ha aparegut la guerra per un jove futbolista de la Masia. I és que Joan Laporta evita una fuga que hauria estat sonada i en un futur ja no jugarà a les ordres de Julian Nagelsmann.

'Sí' al Barça

La fuga de talent és habitual, i més en clubs tan potents a nivell de formació com és el Barça. Una de les últimes perles sorgides de la Masia és Iker Córdoba, defensa català de només 16 anys i que militava al Juvenil B blaugrana. Destacat del seu equip, ha cridat l'atenció fora de la Ciutat Esportiva Joan Gamper, i un dels clubs que fa temps que va darrere d'ell és el Bayern de Munic.

Córdobla va acabar contracte amb el Barça el passat mes de juny i el Bayern li feia una proposta molt interessant per canviar d'aires. Però finalment Laporta ha pagat més i s'ha adjudicat la renovació del jove futbolista. El Barça torna a somriure perquè es garanteix una peça clau que té molt futur.

'Sí' a la Masia

I és que el Bayern apostava fort per Córdoba i segur que podria haver tingut molt recorregut a Alemanya. Julian Nagelsmann, l'entrenador del Bayern, és un tècnic que confia molt en els joves i podria haver comptat amb Córdoba per al primer equip del Bayern si hagués seguit amb la seva bona progressió. Tot i això, qui finalment ha seduït Iker Córdoba ha estat el Barça. El defensa tarragoní dels Pallaresos ha seguit confiant en la Masia, on ha crescut com a persona i també com a jugador.

Joan Soler, el directiu responsable del futbol formatiu del Barça, i José Ramón Alexanco, director del futbol formatiu, han firmat el nou contracte d'Iker Córdoba. El nou objectiu del defensa català serà convertir-se en una peça clau del Juvenil A. I qui sap si Rafa Márquez comptarà amb ell per al Barça Atlètic.

La renovació de Córdoba no és l'única que el Barça ha anunciat en aquests últims dies. Pablo López, Brian Fariñas i Javi Alba també passaran a jugar la propera temporada al Juvenil A del Barça.

 

Imatge principal: Joan Laporta abraçant Andreas Christensen / Foto: EFE