Lamini Yamal va deixar clar que malgrat la seva edat, ja no se'l pot considerar com una jove promesa. És tota una realitat, i costa trobar algun exemple amb el qual se'l pugui comparar. Perquè ni tan sols estrelles de la magnitud de Leo Messi, Cristiano Ronaldo o Kylian Mbappé no eren tan determinants a la seva edat, i molts ni tan sols havien debutat professionalment. Però l'estrella del Barça ja és un dels millors extrems del planeta.

No li pesa la inexperiència ni la joventut, i és una peça fonamental en el Camp Nou i en 'La Roja'. El fet de ser elegit com MVP en les semifinals d'una Eurocopa, i contra la totpoderosa França, demostren que estem davant d'un futbolista destinat a marcar una època. Tan sols és el seu primer any com a professional, i el següent curs ha de ser el de la seva consagració definitiva. I qui sap si aviat estarà lluitant per guanyar la Pilota d'Or...

Lamini Yamal seleccion espanola Espana
Lamini Yamal/ RFEF

De moment, Hans-Dieter Flick es frega les mans amb el crac de tan sols 16 anys d'edat, que en pocs dies complirà els 17. Tindrà a les seves ordres a un futbolista capaç de resoldre partits i eliminatòries amb les seves increïbles condicions tècniques, i una de les seves missions serà ajudar-lo a mostrar tot el seu talent. I Joan Laporta i Deco ja s'estan movent per blindar l'hispanomarroquí, que ha rebut múltiples ofertes per canviar d'aires en un futur proper.

Manchester City o Paris Saint-Germain estan obsessionats amb Yamal, que tan sols està vinculat al Barça fins a 2026. 'Hansi' espera que resolguin aviat la millora del seu contracte, i aquesta campanya hauria de tenir fitxa i dorsal del primer equip. I Nike demana que li donin el '10' que en el seu moment era propietat de Leo Messi, i que la passada temporada va ser lliure, després de la sortida d'Anssumane Fati al Brighton & Hove Albion.

Lamini Yamal

La multinacional americana creu que Lamine està preparat per a aquest desafiament, i que vendria milions de samarretes.

El Barça està d'acord en donar-li a Lamine el '10'

Deco i Laporta també creuen que Lamine ha de ser el vaixell insígnia i la referència del Barça durant molts anys, i per tant han acceptat la proposta de Nike de donar-li el número '10', encara que abans caldrà fer fora Ansu.

Yamal haurà de ser el successor de Messi, i heretar el dorsal que al seu dia va ser propietat de l'astre argentí, i també de Ronaldinho Gaúcho.