Leo Messi no tornarà al Barça. Capítol tancat, per tant, i final de les especulacions, ja que no hi ha cap possibilitat de tornar a veure-ho vestint de blaugrana, malgrat que era el somni que tenien Joan Laporta i Xavi Hernández. I pretenien aprofitar que quedava lliure el mes de juny per venjar-se del Paris Saint-Germain, i tornar-los la jugada que ells van fer prèviament, portant-se a l'astre argentí a cost zero.

En el Camp Nou tenien preparada una ofensiva per intentar recuperar l'atacant de 35 anys, i esperaven amb ànsies a què arribés el dia u de gener per poder començar a negociar amb ell de manera personal. Però el pare del futbolista, Jorge Messi, que també és el seu representant, ha acabat amb totes les il·lusions que hi pogués haver, i ha deixat molt clar que pels seus plans no figura la idea de viure una segona etapa a La Liga Santander.

Leo Messi, Antonella i fills EFE
Leo Messi/ EFE

Per començar, encara no ha perfilat les seves intencions de futur, i no tenen clar on acabaran. Ni de bon tros no està descartat arribar a un acord amb Nasser Al-Khelaïfi i prolongar la seva estança en el Parc dels Prínceps, així que és una possibilitat que és sobre la taula. Igualment, també s'havia parlat seriosament d'una aventura exòtica per la Major League Soccer dels Estats Units, i ara ha guanyat força un rumor que el col·loca en l'òrbita de Newell's Old Boys.

El que sí que es pot afirmar que ja està descartat és firmar pel Barça. Messi dona per finalitzada la seva novel·la allà, i tampoc no ajuda la manera en què se'n va anar, barallant-se amb Laporta, i fins i tot posant-se a un sector de l'afició en contra seu. Sempre estarà eternament agraït per tot el que li va donar el club culer, però la relació va acabar sent tòxica, i, a més, en aquests moments no podrien permetre's pagar el salari que reclamaria.

Això sense comptar les comissions, les primes i totes les altres coses. El millor que pot fer Xavi és pensar en alternatives, i oblidar-se del seu antic company, al qual no podrà dirigir.

Messi, més a prop d'abandonar Europa?

És un misteri saber com pot haver influït la conquesta del Mundial de Qatar en el futur de Messi. I és que ja es va especular amb la idea que decidís abandonar Europa per marxar a un lloc més tranquil, ara que pot presumir d'haver-ho guanyat absolutament tot.

Sens dubte, el PSG seria el gran perjudicat d'aquesta història, mentre que la retirada de Leo comença a ser cada vegada més a prop, en haver-se quedat sense objectius.