El Girona - Barça d'aquest dissabte va tornar a reviure els fantasmes del conjunt blaugrana. Els homes de Xavi Hernández, de nou, estaven completant un partit brillant, però, com gairebé sempre passa, es van ajuntar errors infantils i el pànic d'encaixar gols per tornar a llençar a les escombraries un partit que els blaugrana tenien dominat fins al minut 60.

En qüestió de 3 minuts, el Girona va fer 2 gols per capgirar el marcador i va sentenciar-ho amb un quart per desfermar la festa de Montilivi. A la graderia del feu blanc-i-vermell tot eren flors i violes per a l'afició local, mentre que la visitant era un autèntic poema després de veure com al seu equip, de nou, se li havia escapat un partit per no saber mantenir el tipus després d'encaixar un cop.

Marc Ter Stegen Barça decepcionado / Foto: EFE
Marc-André Ter Stegen Barça decepcionado / Foto: EFE

Joan Laporta: "Això no pot ser!"

El Barça va tornar a ser un reflex de les seves pors i, malauradament per al club, també va veure's la seva impotència plasmada a la llotja de Montilivi. El cas és que, segons assegura el diari Sport, el sentiment de decepció de Xavi era el de fúria i enuig de Joan Laporta.

El màxim mandatari culer, present a la llotja de Montilivi juntament amb el vicepresident de l'entitat, Rafa Yuste, hauria repetit en un to molt aïrat la frase següent: "Això no pot ser". I és que el Barça no només encaixava de nou 4 gols del seu veí, sinó que feia una passa enrere mentre el Girona en feia dues endavant de cara a la consecució del segon lloc a la Lliga.

Joan Laporta serio Barça / Foto: EFE
Joan Laporta, president del Barça / Foto: EFE

El Barça compta amb els 8 milions d'euros que li retribuiria la Supercopa

El pitjor d'això no és la posició en sí, que, evidentment, també. El gran problema és que el qui quedi segon d'aquesta lliga estarà present a la pròxima Supercopa d'Espanya a l'Aràbia Saudita. En altres paraules, el qui viatgi a l'Orient Mitjà juntament amb el Reial Madrid (campió de Lliga), l'Athletic Club (campió de Copa) i el Mallorca (subcampió de Copa), ingressarà 8 milions d'euros.

Segons l'esmentada font, aquests 8 milions d'euros són claus per al Barça de cara a poder tancar el present exercici econòmic amb garanties i el que és inclús més important, tornar a fitxar regint-se sota la regla de l'1:1. Encara queden 4 partits i el Barça ha de tractar de guanyar-los tots per tal d'exhaurir les seves possibilitats, però el cert és que ja no depèn de si mateix per a fer-ho. Sigui com sigui, l'equip de Míchel té per davant un calendari d'allò més incòmode en el qual de segur que es deixarà punts.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!