Frenkie de Jong era considerat un jugador prescindible, i fins i tot transferible, fins fa poc temps. En el Barça estaven molt descontents amb el seu rendiment, i en especial, amb la seva irregularitat, i això havia provocat que s'estiguessin plantejant seriosament la seva venda. Perquè van pagar molts diners per ell, i no estava justificant una inversió tan elevada. Així que Joan Laporta meditava la seva venda, per provar de recuperar una part del que van invertir per ell, i també, per sanejar els comptes.

Tanmateix, les coses han canviat des que va arribar Xavi Hernández, que el considera titular indiscutible. Així s'ha pogut comprovar en les últimes setmanes, ja que ha jugat pràcticament tot, i no només això, si no que ha començat a ser determinant. S'ha vist encomanat del bon nivell que han mostrat la resta dels seus companys, i està sent una de les notícies més positives en aquest tram de la temporada. Per això, ja no es plantegen vendre'l.

jordi alba frenkie de jong fc barcelona @fcb

Frenkie de Jong/ FC Barcelona

El problema és que l'ex de l'Ajax d'Amsterdam i del Willem II no acaba de tenir clara la seva continuïtat, i continua meditant el seu futur. Ha rebut ofertes molt cridaneres, i hi ha clubs que estan disposats a fer una aposta important per aconseguir els seus serveis. I per convèncer-lo, li ofereixen un sou superior a què percep actualment, una cosa que des del Camp Nou no poden igualar. Això ha fet que es desencadeni el nerviosisme.

En especial, després que s'hagi conegut que el Manchester United el considera un objectiu prioritari. Han pensat en De Jong, i ja li han traslladat que tindria un paper fonamental, i poden pagar-li tot el que exigeixen ell i el seu representant. De moment, Laporta no ha mogut ni un sol dit, però confia que el centrecampista nascut el 1997 es mantingui fidel, i rebutgi tots els interessats que té. El Barça, per la seva part, l'ha posat un preu molt elevat.

80 milions d'euros és el que reclamen, més o menys el mateix que Josep María Bartomeu va pagar en el seu moment. En cas de rebre una oferta superior, haurà de ser estudiada amb deteniment.

Seria el successor de Paul Pogba

A Old Trafford volen convertir l'internacional holandès en el successor de Paul Pogba, que marxarà totalment gratis al juny, quan finalitzi el seu contracte. No renovarà, i no hi ha converses amb Mino Raiola per arribar a un acord. La seva destinació encara no està clara, i es parla de la seva tornada a la Juventus de Torí.

Paul Pogba Manchester United EFE

Paul Pogba/ EFE

Xavi estaria encantat de poder continuar tenint De Jong a les seves files, però creu que tampoc no seria una pèrdua gaire dolorosa. En especial, veient la irrupció de Nico González i de Pablo Paéz 'Gavi'.

A ells, cal sumar el fitxatge de Pablo Torre, que ja és oficial.