La massa salarial de la plantilla del Barça és el gran maldecap del club. Fa mesos que els dirigents barcelonistes, amb Joan Laporta, el president, i Eduard Romeu, el vicepresident econòmic, busquen la manera de tirar endavant, de reduir la massa salarial per aconseguir poder inscriure Gavi i, és clar, per poder fitxar reforços per a Xavi Hernández. El Barça té el somni de recuperar Leo Messi, que sembla estar d'acord amb tornar, però per a això ha de filar molt prim en les finances.

A més, el Barça vol mantenir a Lewandowski a la plantilla, ajuntar-lo amb Messi. I per fer front a tant pagament, el Barça ja ha anunciat que ha aconseguit ampliar les pòlisses de crèdit que manté amb Caixabank i amb el Banco Santander. "L'aprovació d'aquestes dues operacions de finançament reforça la capacitat del Club per a la realització de les seves operacions ordinàries i és un exemple de la confiança que l'entitat continua generant entre les entitats bancàries", va explicar el Barça a través d'un comunicat.

Joan Laporta discurs / Foto: FC Barcelona
Joan Laporta, en una compareixença de premsa / Foto: FC Barcelona

El pagament de les nòmines, garantit

El Barça també va especificar les quantitats de les operacions, amb les que s'han aconseguit un total de 49,5 milions d'euros. "La pòlissa amb Caixabank, que vencia el 30 d'abril de 2023, s'amplia fins al 30 d'abril de 2026, amb una quantitat màxima de 17 milions d'euros. Quant a la pòlissa del Banco de Santander, que tenia el seu venciment el 15 de maig de 2023, s'amplia també per tres anys, fins al 15 de maig de 2026, sent la quantitat de 32,5 milions d'euros".

Amb aquests diners, que el Barça denomina "despeses ordinàries", es podrà pagar les nòmines dels jugadors, tancar l'any sense sobresalts i amb tot de cara per poder planificar la plantilla de la temporada que ve amb garanties. Robert Lewandowski seguirà, amb total seguretat. L'objectiu és afegir-li Leo Messi, per formar una dupla mortífera amb què poder aspirar a tot.

Ferran Torres entrenament Barça / Foto: EFE
Ferran Torres, en un entrenament del Barça / Foto: EFE

Traspassar jugadors, obligatori

Ara, el pla és rebaixar la massa salarial, arribar a la norma 1:1 per poder fitxar sense inconvenients. I per a això haurà de traspassar algun dels seus jugadors. Ferran Torres, per exemple, estan al mercat, així com també Eric Garcia, Raphinha, Kessié, Jordi Alba i fins i tot Ansu Fati. Si s'aconsegueix traspassar a un parell d'aquests jugadors, la massa salarial es rebaixaria considerablement, deixant espai per poder maniobrar.

De fet, en el Barça hi ha pocs jugadors intransferibles i si arriben ofertes marejadores per jugadors com Christensen o Frenkie de Jong, el club les estudiarà, ja que els diners els permetria fitxar a alguna estrella, més enllà d'incorporar a jugadors que acaben contracte, com Leo Messi, Gündogan, Aubameyang o Íñigo Martínez.