El cas Negreira ha estat la causa de gran part dels maldecaps en els últims mesos. El Barça ha estat assenyalat i Joan Laporta ha comparegut a l'Auditori 1899 del Camp Nou per defensar el club blaugrana. El president culer ha remarcat que el Barça va fer bé la feina, que està acreditat i que en tot cas "ha estat la víctima". I també ha volgut fer un crit de calma perquè la temporada vinent sí jugaran la Champions League.

Respecte del Barça a la UEFA

Laporta està tranquil tot i que fa unes setmanes la UEFA obrís una investigació contra el Barça perquè hi havia potencials indicis sobre una possible violació del marc legal del màxim organisme del futbol europeu pel cas Negreira. Però el màxim mandatari culer creu que amb les explicacions donades i els documents entregats a la justícia, no cal ser catastrofistes.

Laporta apunta que com "estan intentant perjudicar la reputació del Barça" i que "hi ha certes actuacions que validen hipòtesis que són falses", no acabaran afectant el Barça a nivell esportiu. I el principal assenyalat és Javier Tebas, el president de la Lliga i gran enemic del Barça: "El senyor Tebas és qui s'ha encarregat de posar més llenya al foc i ha volgut posar el linxament públic contra el Barça", però "la UEFA no s'apunta a aquest linxament públic sense judici".

Joan Laporta presidente del FC Barcelona EFE
Joan Laporta assenyalant / Foto: EFE

I, segons Laporta, Tebas és qui ha volgut forçar Alexander Ceferin, el president de la UEFA, a iniciar accions contra el Barça. Però Laporta afirma que "reconec que està actuant amb prudència i és responsable, i no ha caigut en el parany del senyor Tebas".

"Els inputs que tinc és que està en un procediment judicial i que es pronunciarà en el moment que siguem jutjats. Crec que el Barça quedarà eximit perquè no hi ha cap delicte corrupció esportiva i seguirem amb normalitat", ha començat dient. Però és que també ha estat més rotund: "Estic convençut que no ens faran fora de la Champions" perquè "seria un cas sense precedents".

Aleksander Ceferin presidente UEFA / Foto: Europa Press
Aleksander Ceferin parlant durant un acte de la UEFA / Foto: Europa Press

La Superlliga, motiu de discrepàncies

Laporta ha parlat del cas de la Superlliga i que aquest tema provoca diferències entre les dues entitats: "El senyor Ceferin sap que estem en una posició amb la Superlliga que posem en qüestió el monopoli de la UEFA a nivell europeu". Però també ha reconegut que "la capacitat de diàleg amb la UEFA existeix tot i que hi hagin discrepàncies".

Laporta confirma que "vull fomentar un diàleg amb la UEFA", però que "nosaltres estem a la Superlliga perquè hem de defensar la sostenibilitat dels clubs". Malgrat tot, ara el Barça només ha de pensar en guanyar la Lliga i assegurar-se poder competir a la propera edició de la Champions League per mèrits esportius.