Després de l'explosió de Dusan Vlahovic de la temporada passada, que va passar de la Fiorentina a la Juventus per 80 milions d'euros, Itàlia té ara una nova sensació. El seu nom és Rasmus Højlund, davanter danès de l'Atalanta que amb només 19 anys ja s'ha convertit en la nova estrella de la Serie A. La similitud amb Haaland, tant físicament com futbolística, és evident, la qual cosa ha portat mig Europa a preguntar per la seva situació contractual.

I és que Højlund ha començat el 2023 de forma fulgurant, portant a marcar en 4 partits consecutius. En aquests casos cal actuar ràpid i el Barça, que necessita un davanter jove que agafi el relleu de Lewandowski, està disposat a posar 40 milions d'euros a sobre de la taula per assegurar-se el fitxatge, abans que altres gegants s'interessin en el davanter. Des de la Premier també estan arribant trucades a Bèrgam, la qual cosa podria posar en risc el fitxatge pel Barça.

La nova perla d'Europa

I és que el mercat de fitxatges s'ha quedat sense davanters de primeríssim nivell. Haaland i Mbappé, les dues figures del moment, estan blindades, la qual cosa ha portat els clubs que necessiten un davanter centre, com li passa al Barça, Reial Madrid, Bayern de Munic o Chelsea, estan pentinant el mercat a la recerca de noves promeses.

I l'explosió de Højlund suposa una glopada d'aire fresc, una gran oportunitat de reforçar la davantera a un preu assequible, ja que l'Atalanta va pagar pel danès 17 milions d'euros, per la qual cosa el preu de sortida no supera els 40 milions, la qual cosa ja seria una operació fantàstica per al conjunt de Bèrgam.

Erling Haaland Manchester City / Foto: EFE
Erling Haaland, celebrant un gol amb el Manchester City / Foto: EFE

Una progressió espectacular

Nascut a Copenhaguen fa 19 anys, Højlund va iniciar la seva formació en el Boldklubben af 1893, per passar després pel Brondby i el Holbæk. La seva capacitat golejadora ja era evident i finalment va ser captat pel Copenhaguen. La temporada 2020/21 va aconseguir debutar amb el primer equip i el curs següent ja va acumular 27 partits, en els quals va marcar 5 gols. El seu rendiment va provocar que el Sturm Graz anés a per ell, pagant 1,8 milions d'euros per una jove perla de només 17 anys.

I a Àustria, Højlund va continuar rendint a un nivell molt alt, fins al punt que només dues temporades després l'Atalanta pagués ja 17 milions d'euros per ell. Al danès li ha costat tres mesos adaptar-se al futbol italià, però ha començat el 2023 a un nivell altíssim, fins al punt que mig Europa ja el segueix molt de prop. El Barça vol avançar-se a tots i fitxar al ja considera com nou Haaland.