Fa temps que el Barça es prepara per posar en marxa una operació sortida que començarà una vegada s'aconsegueixi el títol de Lliga. Joan Laporta necessita alliberar més de 200 milions d'euros de massa salarial per quadrar comptes i poder inscriure als nous fitxatges que té apuntat a la seva agenda. Per a això, hauran de donar sortida a alguns dels seus jugadors.

És una de les exigències que necessita el FC Barcelona perquè la Lliga doni el vistiplau al pla de viabilitat econòmica realitzat per l'entitat catalana. Un pla que, com va dir el vicepresident econòmic del club, Eduard Romeu, no serveix per tenir en compte els possibles fitxatges, sinó per demostrar que els comptes de la institució estan quadrats.

Mateu Alemany Barça / Foto: FC Barcelona
Mateu Alemany durant una presentació del Barça / Foto: FC Barcelona

Mateu Alemany ja ajuda el Barça: Ferran Torres a l'Aston Villa

De totes maneres, des del Camp Nou són conscients que necessiten reforçar la plantilla dirigida per Xavi Hernández, si volen tornar a ser competitius a Europa. Sobre el paper, l'objectiu del conjunt blaugrana és la realització de fins a 7 fitxatges, amb les seves respectives inscripcions, i fer efectives les 5 renovacions que s'han dut a terme a la plantilla (Marcos Alonso, Sergi Roberto, Ronald Araujo, Pablo Gavi i Iñaki Peña).

Així doncs, hi haurà sortides. S'han estudiat molts noms a la ciutat Comtal que eren candidats a abandonar la disciplina culer, i continuaran sonant. Però hi ha una venda que ja ha començat a treballar-se i que podria alleujar, en gran part, l'economia blaugrana, gràcies a la sortida de Mateu Alemany rumb a l'Aston Villa.

Ferran Torres celebrant un gol amb el Barça en el Camp Nou / Foto: EFE
Ferran Torres celebrant un gol amb el Barça en el Camp Nou / Foto: EFE

I és que el conjunt anglès, dirigit per Unai Emery, està molt interessat a tenir entre les seves files Ferran Torres. L'extrem ha estat sempre a la rampa de sortida i, ara, la seva sortida es podria fer efectiva. De fet, ambdós clubs ja han començat a negociar per tancar l'operació abans del 30 de juny.

Joan Laporta demana 45 milions

TalkSport va avançar la notícia i l'arribada d'Alemany als villanos agilita l'operació. L'interès del club anglès es transformarà en oferta formal i ambdós ja estan intentant acordar les xifres. I és que el FC Barcelona no pot vendre per menys de 42 milions d'euros perquè el fitxatge de Ferran no acabi en pèrdues, recordem que va arribar previ pagament de 55 'quilos' al Manchester City.

Unai Emery entrenant Aston Villa / Foto: EFE - Tim Keeton
Unai Emery dirigint un partit de l'Aston Villa / Foto: EFE - Tim Keeton

Emery coneix a la perfecció a l'ex del València i està convençut de les seves qualitats i el vol convertir en un dels jugadors franquícia de cara a la pròxima temporada. Per a això, no només hauran de convèncer a Laporta, sinó que hauran de convèncer el futbolista que, malgrat no comptar massa per a Xavi Hernández, es mostra reticent a sortir del Barça.

Però l'extrem necessita més protagonisme per tornar a ser el futbolista que prometia al València i per tornar a la selecció. Sap que en el Barça no tindrà massa oportunitats i, potser, el millor sigui fer un pas enrere per recuperar les seves millors sensacions. Depèn d'ell, perquè Laporta està decidit a treure'l, per una xifra propera als 45 milions.