El Barça ha emès un comunicat on ha anunciat que l'actual director de futbol del club, deixarà de ser-ho a final de temporada. Després de la victòria del conjunt blaugrana en el seu enfrontament davant de l'Osasuna, el FC Barcelona ha fet oficial la marxa de Mateu Alemany, segons l'entitat catalana, "per iniciar un projecte personal", que segons informa Rac1, seria per marxar a l'Aston Villa

En ple procés de l'entitat catalana per perfilar la seva plantilla de cara a l'any vinent, el director de futbol ha traslladat al president, la seva intenció d'abandonar el seu càrrec, el pròxim 30 de juny de 2023. Alemany, que va arribar al club de la mà de Joan Laporta, tenia contracte fins a 2024, tanmateix, ha decidit rescindir-lo amb el Barça, gràcies a un acord amistós amb el club. 

presentació jugador Robert Lewandowski, Rafa Yuste, Joan Laporta, Mateo Alemany, Jordi Cruyff RDP / Foto: EFE - Alejandro García
Mateu Alemany i Joan Laporta a la presentació de Robert Lewandowski amb el Barça/ Foto: EFE - Alejandro García

El futur més immediat del Barça

Tot i la renúncia de Mateu Alemany, l'actual director de futbol del Barça, ha assegurat a Joan Laporta que complirà amb les seves funcions durant tot el mercat d'estiu i tancarà totes les operacions que, el dia d'avui, tenen obertes amb el primer equip. En el comunicat el Barça especifica que "malgrat que es desvincularà del Club l'1 de juliol, gràcies a un acord amistós, Mateu Alemany s'ha compromès a tancar totes les operacions del primer equip aquest estiu, encara que n'hi hagi alguna que es faci en el darrer instant del mercat". 

El FC Barcelona anunciarà el seu substitut en els pròxims dies. Qui sona amb més força és Antonio Cordón, que ha tingut diversos càrrecs al Vila-real, ha estat director esportiu al Mònaco i també ha passat pel Betis on ha estat director general esportiu fins al febrer de 2023. A més, és un vell conegut de Jordi Cruyff on van coincidir en la seva etapa anterior a la Xina i a la federació de l'Equador.

Mateu Alemany en una presentación del Barça / Foto: Europa Press
Mateu Alemany a una presentació del Barça / Foto: Europa Press

El comunicat del Barça sobre la sortida de Mateu Alemany

El director de futbol del FC Barcelona, Mateu Alemany, es desvincularà del Club el proper 30 de juny per iniciar un nou projecte professional.

Malgrat que té contracte fins al 2024, Mateu Alemany ha traslladat al president del FC Barcelona, Joan Laporta, la intenció d'iniciar un nou camí, però garantint que completarà amb l'entitat tot el mercat d'estiu. 

Així, malgrat que es desvincularà del Club l'1 de juliol, gràcies a un acord amistós, Mateu Alemany s'ha compromès a tancar totes les operacions del primer equip aquest estiu, encara que n'hi hagi alguna que es faci en el darrer instant del mercat.

La incorporació de Mateu Alemany en l'estructura del primer equip, quan Joan Laporta va guanyar les passades eleccions, ha permès al FC Barcelona tancar operacions que semblaven impossibles i dotar l’entrenador d'equips competitius, dins dels problemes econòmics que encara arrossega. El president Laporta ha acceptat aquesta marxa pel compromís de Mateu de conduir el mercat d'estiu fins a la darrera operació, i poder ser consultat quan el Club ho requereixi.

El FC Barcelona informarà en breu dels canvis en l'estructura de l'executiva del futbol un cop anunciat l'adeu de Mateu Alemany.