Després que el Barça guanyés la Lliga la temporada passada, la direcció esportiva del club blaugrana va decidir reforçar la plantilla amb dos clars objectius, iniciar una nova era de domini guanyant una segona Lliga consecutiva i firmar una convincent actuació en la Champions League, demostrant que després de dos anys provant l'Europa League, havia arribat el moment de mostrar que el Barça ha tornat.

A l'hora de la veritat, tanmateix, tot ha sortit del revés. El Barça ha decaigut, convertint la seva sobrietat defensiva en un desgavell en el qual marcar-li gols és tasca senzilla, a més de no trobar un joc convincent i amb continuïtat. El projecte ha tocat fons, la qual cosa ha portat Xavi Hernández a anunciar la seva sortida del club el 30 de juny.

Xavi Hernández Barça / Foto: EFE
Xavi Hernández, en un partit del Barça d'aquesta temporada / Foto: EFE

Temor en el Barça per la plaça Champions

A falta de 3 mesos perquè conclogui la temporada, en el Barça són conscients que el curs ja està pràcticament perdut. La Copa del Rei i la Supercopa d'Espanya ja són història, mentre que la Lliga ja és impossible. De fet, el club ha deixat de mirar a la 1a posició per fixar-se en la 5a, on l'Athletic Club aspira a arrabassar-li la plaça Champions al Barça. No participar en la pròxima edició suposaria un cop duríssim per al club, tant econòmic com d'imatge, un declivi inacceptable.

Al Barça li queden sortides molt difícils, als camps del Reial Madrid, l'Atlètic de Madrid, el Girona, l'Athletic Club i el Sevilla, finals que podrien posar en problemes els blaugrana, un horitzó que espanta Joan Laporta i Deco.

Joan Laporta assenyalant Barça / Foto: EFE
Joan Laporta, en una compareixença d'aquesta temporada / Foto: EFE

Europa, un somni impossible

I després està la Champions, en la que el Barça s'enfrontarà al Nàpols en els vuitens de final. Teòricament, els blaugrana no haurien de patir en excés per superar els italians, encara que tal com està l'equip, tot és possible. El problema és que en el Barça són conscients que equips com el Manchester City, el Reial Madrid, el PSG, l'Arsenal o el Bayern estan en aquests moments per sobre.

El Barça espera passar als quarts de final, encara que és conscient que les opcions de lluitar per la Champions League són remotes. El temor és que en el sorteig toqui un club com el Manchester City, ja que caure amb estrèpit també seria un cop difícil de digerir.