La crisi digital viscuda durant aquesta setmana a can Barça ja s'ha cobrat la seva primera víctima, Jaume Masferrer, responsable de l'àrea de presidència i mà dreta de Josep Maria Bartomeu. Segons ha avançat la Cadena SER, la junta directiva del club ha decidit suspendre'l de les seves funcions en la reunió informal celebrada aquest divendres. En la junta extraordinària que se celebrarà dijous vinent es decidirà si finalment se'l destitueix.

Responsable de la crisi digital

Jaume Masferrer és considerat per molts com el culpable del ja conegut com 'BarçaGate'. Ell va ser qui va signar el contracte amb I3 Ventures, l'empresa que es va dedicar a crear perfils falsos a les xarxes per tal de desprestigiar l'oposició blaugrana, els propis jugadors de la plantilla, els presos polítics i figures com Pep Guardiola o Xavi Hernández.

Masferrer no ha assistit a la reunió però el seu nom ha estat sobre la taula en diverses ocasions. Una gran part dels directius exigien a Bartomeu el seu cap, i és que l'enemistat cap a la seva figura va més enllà de la crisi digital. Qui tampoc hi ha estat, segons apunta el diari Sport, ha estat el CEO del Barça, Òscar Grau, un altre dirigent en entredit per la seva nefasta gestió del relleu d'Ernesto Valverde. Fracassar en l'intent de recuperar Xavi li podria passar factura. 

Caldrà estar molt atents a la junta directiva convocada dijous vinent, i és que tots els escenaris són possibles. La destitució i posterior convocatòria d'eleccions de Bartomeu té més força que mai.