El base Kyrie Irving, amb 40 punts, inclosos set triples, ha sorgit com el gran líder dels Cleveland Cavaliers que han derrotat per 137-116 als Golden State Warriors en el quart partit de les Finals de la NBA, evitant així l'escombrada.

Irving ha arribat al partit amb la millor inspiració encistelladora en el que va de la sèrie que dominen els Warriors per 3-1 i al costat de l'aler LeBron James, que ha aportat el seu segon triple-doble consecutiu, novè com a professional en els playoffs, des del primer quart han deixat ja definit el partit al seu favor amb un parcial de 49-33.

Els Cavaliers han ampliat l'avantatge al descans amb el parcial de 86-68, la màxima anotació que s'ha aconseguit fins ara en les Finals després de superar els 79 que van aconseguir els Boston Celtics davant Los Angeles Lakers, el 27 de maig de 1985.

James, que ha superat Michael Jordan al tercer lloc de la llista de màxims encistelladors a les Finals de l'NBA, ho ha fet amb la primera cistella que ha anotat en el partit amb una penetració perfecta per acabar sumant 31 punts (11-22, 3-8, 6-10), 11 assistències i 10 rebots.

El triple-doble també li ha permès batre una altra marca històrica en superar els vuit que va aconseguir el llegendari Magic Johnson amb els Lakers en playoffs.

Al costat d'Irving i James, l'ala-pivot Kevin Love també ha aportat ofensivament amb 23 punts que han ajudat als Cavaliers, que defensen el títol de campions, guanyat l'any passat i que va significar el primer de la seva història.

Els Cavs, una vegada més, han utilitzat, amb permís dels àrbitres, tota mena d'accions de joc dur per perjudicar els Warriors, fins i tot el mateix James ha perdut els papers en enfrontar-se verbalment amb l'aler Kevin Durant per generar, com va fer l'any passat amb l'ala-pivot Draymond Green, la provocació buscant la seva expulsió i posterior sanció.

No ho ha aconseguit, però sí que ha evitat que els Warriors poguessin remuntar en el quart període quan s'han situat a només 11 punts (113-102) a falta de 11 minuts pel final.

L'actitud de James també s'ha estès a un altre aficionat del cercle personal de l'estrella dels Cavaliers que ha acabat expulsat del partit després d'ofendre verbalment l'aler reserva dels Warriors, Matt Barnes.

Amb aquest ambient, els Cavaliers han aconseguit mantenir-se amb vida en la lluita pel títol de la NBA i trencar als Warriors la marca perfecta de 15-0 que tenien en la fase final, una cosa que ningú fins ara havia aconseguit.

Cap equip en la història de la NBA no ha remuntat un desavantatge de 0-3, però els Cavaliers l'any passat ja van superar l'1-3 amb què van arribar també al cinquè partit, que es va jugar al mateix escenari de l'Oracle Arena d'Oakland, on dimarts tornaran a enfrontar-se.