El Barça segueix sense poder aconseguir guanyar l'Inter de Milà al Giuseppe Meazza (1-1). Bona imatge dels blaugrana, amb el premi del gol de Malcom, a més de la classificació per als vuitens de final de la Champions League. Mauro Icardi ha evitat la victòria dels culers a les acaballes del partit.

Lluita pel control

Leo Messi ha quedat descartat, a la grada, i el Barça ha perdut el factor amenaça de l'argentí. Però Ernesto Valverde ha apostat per atacar, a diferència dels últims partits, amb Dembélé d'extrem dret. El Barça més atrevit ha sortit al Giuseppe Meazza amb intencions de fer mal a través del toc i també de la velocitat.

Sembla que Valverde i Luciano Spalletti, tornant a donar-li el mig del camp al recuperat Nainggolan, sabien que el partit seria travat, amb ocasions repartides i amb moltes dificultats per imposar-se al rival. I això mateix ha passat. El Barça, buscant el control, no ha dominat la pilota perquè l'Inter, molt entregat, ha batallat a casa per un partit determinant del seu camí a la Champions.

Però si l'Inter volia comandar la pilota, el Barça tampoc l'ha deixat. Intentant sortir tots dos equips amb el control des del darrere, els blaugrana han estat els que han fet més mal amb l'alta pressió.

Superiors, però sense gol

El Barça, començant a ser superior després dels primers minuts de tempteig, s'ha topat una vegada i una altra amb la defensa de l'Inter. El ritme l'ha dut el conjunt culer, però no ha trobat aquella última passada que sempre està acostumat a fer Messi. Luis Suárez i Coutinho han fet un pas endavant, però no ha estat suficient.

L'Inter ha proposat un joc d'esgarrapades, capaç de sortir al contracop per fer molt mal, però també sent defensivament inqüestionable. El porter Handanovic i el defensa Skriniar han estat els salvadors dels milanesos. I per part blaugrana Ter Stegen també ha estat molt atent per frenar les rematades dels locals.

I tot i que els blaugrana s'apropaven constantment a l'àrea rival, no hi ha hagut l'efectivitat demostrada en els últims partits. Centrades des la banda sense trobar rematador i xuts infinits de Suárez, Coutinho, Rakitic o Dembélé des de la frontal que marxaven directament fora o topaven amb algun rival.

Bogeria final

I quan el partit anava encaminat a l'empat a zero, tot ha canviat en els deu minuts finals. Malcom entra per Dembélé al minut 81, i al 83 defineix a la perfecció la seva primera acció atacant. Jugada a l'espai, el brasiler es posa la pilota a la cama esquerra i remata a gol. Allò que feia més de vuitanta minuts que l'equip buscava, Malcom ho ha aconseguit en dos minuts sobre el terreny de joc.

Però amb el partit encara molt obert, l'Inter ha sortit a per totes a buscar l'empat. I dit i fet. En la primera rematada entre els tres pals de l'equip italià Mauro Icardi no ha fallat.

El partit, ja amb tot decidit, ha acabat amb empat. El Barça segueix sense guanyar a l'Inter a casa seva, però amb el punt aconseguit i amb la victòria del Tottenham es confirma la classificació culer per als vuitens de final de la Champions. Encara falta saber si com a primers o com a segons de grup.