El Barça evita el desastre absolut a Anoeta després de fer un partit lamentable i que hagués merescut perdre de golejada contra la Reial Societat (0-1). Un gol de Ronald Araújo en la penúltima jugada del partit ha estat suficient per donar la victòria al conjunt culer i reenganxar-se a la LaLiga EA Sports.

El Barça pateix per culpa de l'exhibició de la Reial Societat

Inici demolidor de la Reial Societat davant un Barça que ha trigat molt pocs segons a perdre la pilota i en rebre el primer avís d'Ander Barrenetxea. Sort que Marc-André Ter Stegen ha començat el seu recital salvador. Al segon minut de joc, errada de Jules Kounde i el porter alemany del Barça evita novament el gol de Mikel Oyarzabal. Però això no seria tot perquè Mikel Merino ha tornat a posar a prova el Barça al minut 3. I, per descomptat, Ter Stegen ha tornat a aparèixer providencialment al quart d'hora de joc després d'una gran rematada de Take Kubo.

Marc Andre Ter Stegen Real Sociedad Barca
Marc-André Ter Stegen fent una aturada / Foto: EFE

Aquest vendaval que hi havia a Anoeta per part del conjunt local ha estat un patiment culer constant. I quan Pablo Gavi ha tingut la seva oportunitat de fer gol al minut 19, després de fer una sotana a un defensa rival, ha acabat escollint malament i no ha xutat. Alejandro Balde també ho ha intentat de lluny, igual que Cancelo. El Barça, però, patint constantment i sense saber com aturar aquesta ratxa de gran futbol que estava realitzant la Reial Societat.

Moltes imprecisions culers, destacant el mal partit d'Ilkay Gündoğan com a pivot defensiu, a més de jugadors com Fermín López, João Cancelo, João Félix i Robert Lewandowski, que han passat totalment desapercebuts. A banda del gran paper de Ter Stegen, bona feina de Koundé, Ronald Araújo i el xiulat Íñigo Martínez en defensa. I tot i que el Barça ha acabat amb una tímida recuperació al final de la primera part, reclamant dos penals no xiulats sobre Lewandowski i Félix, el millor ha estat marxar cap als vestidors.

Joao Félix Real Sociedad Barça / Foto: EFE
João Félix queixant-se / Foto: EFE

Reacció final del Barça

I al segon temps les coses han canviat una mica: més pressió del Barça, més ritme blaugrana i més lucidesa culer. Però no ha estat suficient. La primera jugada de perill real ha estat novament de la Reial Societat, amb una altra bona intervenció de Ter Stegen. I veient que al conjunt blaugrana li faltava una mica més, al minut 57 ha arribat el moment dels primers canvis, donant entrada al recuperat Pedri González i Ferran Torres per Lewandowski i Fermín.

I encara que la Reial Societat seguia molt bé sobre el camp i buscant el gol amb insistència, el Barça tenia un extra que no tenia al primer temps. Però aquesta brillantor no ha acabat de relluir, ni ha augmentat després de l'entrada de Lamine Yamal i Raphinha, per João Félix i Cancelo. El brasiler ha tingut el gol a prop amb una falta al minut 74, però ha estat un miratge.

Take Kubo protegiendo el balón ante Gavi Barça Real Sociedad / Foto: EFE
Take Kubo i Pablo Gavi disputant una pilota / Foto: EFE

El millor que podia passar al Barça era que l'àrbitre —amb un paper també molt dolent durant tot el partit— xiulés el final. Però per fi ha arribat el perill culer en els últims intents. Araújo ha tingut el gol molt a prop amb un xut llunyà al minut 90, i després l'ha tingut Gavi, però finalment ha estat el defensa uruguaià qui ha resolt el partit amb una rematada espectacular de cap al minut 93. El Barça, tot i fer un partit dolentíssim a Anoeta, s'emporta els tres punts per reenganxar-se a la Lliga.