Nervis, no, hi van haver molts nervis a les instal·lacions del Barça per acabar de tancar el mercat de fitxatges amb èxit. L'adeu d'Antoine Griezmann i l'arribada de Luuk De Jong, finalment, de matinada, es van confirmar. Sobre la botzina i després que les dues operacions que van estar penjant d'un fil durant molts minuts.

Un dia de bojos

Al dia d'ahir, el 31 d'agost del 2021, es van precipitar gran part dels moviments a la desesperada del Barça. Objectiu de cessions o vendes per desencallar com fos la crítica situació de la massa salarial i millorar l'economia del club. I per aquest motiu la maquinària es va posar en marxa.

Al capdavant de tot, el CEO i director de futbol, Mateu Alemany, home de confiança de Joan Laporta, i Ramon Planes, secretari tècnic del Barça. A banda d'ells, diversos empleats més del club i les persones necessàries per tancar els fitxatges en un dia de bojos.

rafa yuste joan laporta memphis depay mateu alemany efe

Rafa Yuste, Joan Laporta i Mateu Alemany presentant Memphis Depay / EFE

El dia va començar a les oficines del Barça del Camp Nou. Durant el matí, primers moviments per desprendre's de jugadors sobrers i també per intentar fer caixa. Ilaix Moriba, Rey Manaj, Emerson Royal, Miralem Pjanic i Álex Collado eren les sortides fixades. Al mateix temps, intent per fitxar un davanter centre i, com a sorpresa, intent per col·locar Antoine Griezmann a l'Atlètic de Madrid.

Va sonar durant el matí l'intercanvi de Griezmann per Joao Félix. Res a fer perquè l'Atlètic no es va voler desprendre del portuguès. Després, algun possible intent amb Saúl Ñíguez, però tampoc podia ser.

I ja a la tarda, Rey Manaj va marxar cedit a l'Spezia Calcio italià, Jandro Orellana va tornar al Barça B, es va preguntar per Dani Olmo, es va confirmar la venda d'Ilaix Moriba al Red Bull Leipzig i Emerson Royal es va convertir en nou jugador del Tottenham. Totes les peces encaixaven, però encara en faltaven algunes. No van poder enganyar ningú amb Pjanic, i Álex Collado va arribar a un acord amb el Sheffield United anglès però finalment no va marxar. Mentrestant, s'anava cuinant la cessió de Griezmann i, a la desesperada, la contractació del davanter del Sevilla Luuk De Jong.

joao felix ep

Joao Félix celebrant un gol amb l'Atlètic de Madrid / EuropaPress

Nervis a can Barça

Però els nervis s'apoderaven dels negociadors del Barça. Passades les 23.00h, ja estava tot tancat entre clubs i amb els jugadors: Griezmann cedit a l'Atlètic de Madrid amb compra obligatòria i De Jong també cedit al Barça una temporada. I tot i tenir-ho tot pactat, estaven pendents del fitxatge de Saúl Ñíguez pel Chelsea, que era clau perquè l'Atlètic pogués confirmar Griezmann i, posteriorment, el Barça fes el mateix amb De Jong.

Alemany, Planes i companyia van canviar les oficines del Camp Nou per les de la Ciutat Esportiva. I La Sexta va mostrar imatges impagables dels nervis de Mateu Alemany.

Corredisses que es van intensificar a mesura que s'apropaven les 23.59h, l'últim minut per confirmar fitxatges i inscriure'ls a la Lliga. I les incògnites es van apoderar d'un tancament de mercat totalment boig.

Al final, però, després de patir perquè s'hagués arribat a temps o si les operacions havien caigut a última per culpa del traspàs de Saúl al Chelsea —que a Anglaterra tenen una hora menys i els quedava una hora de marge de mercat—, hi va haver alegria general. Les bones notícies van arribar a la 01.05h de la matinada quan la Lliga va confirmar que "les operacions de Griezmann i De Jong han entrat a temps abans del tancament de LaLiga Manager". In extremis, a les 23.59h, el Barça havia transferit tota la documentació i havia omplert tots els requisits per inscriure els dos fitxatges independentment del cas Saúl Ñíguez.

El fitxatge de Saúl pel Chelsea es va confirmar a les 00.45h, el de Griezmann a la 01.23h i el de De Jong a les 03.05h. Mateu Alemany, patint de valent, però feliç.

El Barça va poder tancar les operacions que volia al límit del temps i s'ha tret de sobre molta massa salarial després de desprendre's de Griezmann, el que més cobrava de l'equip. I també s'ha endut cap a Barcelona el davanter que volia Ronald Koeman. Tot i que tot es va completar, també cal reconèixer que no ha estat ni molt menys un mercat il·lusionant per als culers.

 

Imatge principal: Les oficines del Barça al Camp Nou / EFE