El Hoffenheim i el Bayern de Munic han dut a terme aquest dissabte una mena de "vaga" contra un grup d'ultres del club bavarès, que havia desplegat cartells insultants contra el mecenes del primer dels dos equips, Dietmar Hopp. Com a resposta a aquest fet, els futbolistes d'ambdós conjunts han decidit passar-se la pilota sense competir durant els últims quinze minuts de partit.

El duel, que ha acabat amb 0-6 a favor del Bayern, ja estava liquidat quan han aparegut els cartells al sector de l'afició visitant. Aquest fet ha provocat que l'àrbitre central, Christian Dingert, hagi interromput el partit durant cinc minuts i que els jugadors bavaresos s'hagin enfrontat als seus propis seguidors.

Després de l'aturada, però, els ultres han mostrat una segona pancarta ofensiva, de manera que l'àrbitre ha tornat a aturar el partit. Els futbolistes d'ambdós equips han marxat als vestidors i, poc després, han saltat al camp amb la decisió presa de fer el seu gest de protesta, fet que ha estat aplaudit però la major part de l'estadi. A més, durant els últims minuts de partit, Hopp i el president del Consell Directiu del Bayern, el mític exjugador Karlheinz Rummenigge, han estat junts, de forma significativa.

Karl Heinz Rummenigge  Dietmar Hopp efe

Hopp, una figura odiada

Dietmar Hopp, fundador del consorci informàtic SAP, va crear el Hoffenheim del no res i el va portar a la primera categoria del futbol alemany, primer, i a la Champions League, després. La seva persona s'ha convertit en un blanc permanent d'atacs ultres rivals, que el veuen com una espècie de símbol de la comercialització del futbol.