Feia temps que el món del tennis esperava un Rafa Nadal-Carlos Alcaraz. El rei contra l'aspirant. I aquest duel s'ha produït aquest divendres a la Caja Mágica de Madrid, en els quarts de final del Mutua Madrid Open, i amb un interessant enfrontament contra Novak Djokovic a les semifinals, ja que el serbi s'ha imposat just abans a Murray. I Nadal no ha pogut amb la joventut i l'ímpetu d'un Alcaraz que està en un nivell impressionant, erigint-se en la gran sorpresa del circuit.

Nadal ho ha intentat tot, s'ha deixat la pell sobre la terra batuda i ha deixat alguns cops espectaculars, però Carlos Alcaraz no li ha donat opció. Sabia que aquesta era la seva oportunitat de presentar al món la seva candidatura a agafar el relleu de Nadal, i no ho ha desaprofitat. El murcià ha destrossat al balear a base de cops guanyadors, molts d'ells amb el seu potent revés, una exhibició de tennis a la qual Nadal no ha pogut respondre.

Alcaraz sorprèn i Nadal respon

Rafa Nadal arribava al partit amb molts dubtes. Físicament no està bé i s'havia vist clar a la ronda anterior, en la qual el mallorquí va patir de valent contra Goffin, ja que va haver de salvar 4 pilotes de partit i tirar d'èpica per guanyar-lo. Alcaraz, que sabia que tenia davant de si l'oportunitat de donar un cop de puny a sobre de la taula, ha començat molt fort, trencant-li el primer servei a Nadal. El de Manacor li ha tornat el break, però Alcaraz li ha tornat a trencar el servei. El murcià, de fet, ha estat un cicló, ja que s'ha endut el set amb una facilitat espectacular, amb un 2-6 inapel·lable.

La història, però, ha canviat en el segon set. Ha començat igualat, però en una acció Alcaraz s'ha torçat el turmell, fins al punt de témer-se que hagués de retirar-se del partit. A més, el duel s'ha hagut d'aturar perquè a un espectador li ha donat un cop de calor. El set no ha tingut història, ja que Nadal s'ha imposat per 6-1, el qual feia preveure que el mallorquí es podria endur el partit amb facilitat.

Alcaraz tomba Nadal

Carlos Alcaraz, tanmateix, ha començat el tercer set com el primer, amb una força i decisió en els seus cops increïble, fins a treure Nadal del partit. En el quart punt del set, Alcaraz li ha tornat a trencar el servei a Nadal, posant un perillós 1-3 al marcador. El mallorquí, conscient que se li estava escapant  el partit, ha anat a totes en el següent punt i s'ha aconseguit posar 0-30, però Alcaraz ha tornat a reaccionar amb punts guanyadors, ha remuntat i ha certificat la ruptura.

Que a Rafa Nadal encara li queden tardes de glòria per endavant sembla evident. Que Carlos Alcaraz ha arribat per quedar-se i agafar el relleu del mallorquí, també. Ara falta per veure si Alcaraz és capaç de repetir la gesta contra Djokovic, un altre partit que pot significar molt més que un bitllet per a la final del torneig. I a l'horitzó ja es comença a entreveure el Roland Garros.

 

Imatge principal: Carlos Alcaraz, celebrant un punt en el partit contra Rafa Nadal / EFE