‘Som-hi afició, som-hi Montilivi’, s’ha tornat a escoltar aquest diumenge al camp del Girona. 370 dies són els que portava Montilivi amb les portes tancades al públic. Aquest diumenge l’estadi de l’equip gironí s’ha tornat a preparar per rebre els aficionats que han volgut acudir a una fita històrica per al club: el primer partit del Girona Femení a Montilivi.

Una fita històrica per a les noies del club

Així ha estat, les afortunades de disputar el primer partit amb públic a l’Estadi Municipal de Montilivi han sigut les noies d’Eduardo Sanmartin. El passat 8 de març, coincidint amb el dia de la dona, la plantilla del Girona Femení va rebre la notícia que segurament portaven molts anys somiant, disputar un partit a Montilivi. El partit davant el Saragossa B, corresponent a la jornada 21a de la primera Divisió Nacional, va ser l’escollit. Per si l’esdeveniment no podia ser més especial per a les noies del club, el Govern va modificar les restriccions de la Covid que no permetien l’accés de públic als camps de futbol, i acollint-se a les modificacions, el Girona va anunciar que 1.000 persones tindrien l’oportunitat de gaudir del partit a Montilivi.

Les noies d’Eduardo Sanmartin buscaven sortir dels llocs de descens després d’una dolenta primera volta a la competició. Des que va començar la segona volta, l’equip es troba molt millor físicament i encara no han perdut cap partit després de 5 jornades disputades. Amb la victòria d’aquest diumenge, les gironines sumen 6 partits consecutius sense perdre i aconsegueixen situar-se a 1 punt de sortir dels llocs de descens.

Els 3 punts es queden a Montilivi

El públic ha tornat a Montilivi amb moltes ganes després de tants dies. Els més de 500 aficionats s’han mostrat entregats amb l’equip al llarg del partit recolzant a les jugadores en cada jugada. Fins i tot, han acudit a la cita la grada d’animació del Girona que acostuma a acompanyar cada partit a l’equip masculí. ‘Femení, alé’ era el càntic que s’escoltava des d’un costat del ‘gol’ del Municipal de Montilivi.

A les jugadores del Girona els hi sobraven els motius per a estar nervioses, però o s’havien deixat els nervis a casa o ho van saber dissimular molt bé. Les d’Eduardo Sanmartin van fer una de les millors primeres parts de la temporada tot i que no va ser fins a la segona part quan les gironines van marcar el primer gol. Només 5 minuts després que comencés la segona part, la portera del Saragossa, Lucia Mallen, va cometre un penal a Blanca Cros que la davantera va convertir en el primer gol del Girona. Un partit especial requeria una celebració especial, i la Blanca va voler dedicar-li el seu gol a Montilivi al seu avi, que va marxar fa poques setmanes. “Quan estava davant de la porteria pensava, és el moment, és ara. Al ficar el gol, no sabia ni on anar a celebrar-ho”, va explicar la Blanca Cros després del partit. El primer gol va arribar en una jugada a pilota parada, però durant la primera part la davantera olotina ja va tenir diverses ocasions de perill dins de l’àrea per posar el primer al marcador.

El partit va estar clarament dominat pel conjunt local que va ser el que va provocar totes les ocasions perilloses de gol. El Saragossa s’ha vist condemnat a l’escenari, ja que no han provocat cap jugada clara i han anat tot l’enfrontament a remolc del partit plantejat pel Girona. Les jugadores gironines han donat la cara en un estadi que no els hi ha quedat gens gran.

Públic exemplar a l’estadi gironí

Les mesures per la Covid i l’organització del club com el comportament del públic s’ha mostrat excepcional. Dos seients de distància són els que havien de deixar per seure’s cada aficionat. Abans d’entrar a l’estadi, un termòmetre que mesurava la temperatura al canell i gel hidroalcohòlic han sigut les mesures que havien de passar aquells que volien accedir a la grada. La megafonia del camp anava recordant les mesures a seguir durant el partit i a l’hora d’abandonar l’estadi, els espectadors ho han hagut de fer de forma esglaonada. El públic s’ha mostrat respectuós durant tot el partit amb les mesures i ha demostrat que fent les coses bé, a poc a poc, podrem tornar a emplenar els estadis.

Mascareta Girona Femeni Paula Valdunciel

El públic de Montilivi / Paula Valdunciel

Esperem que el partit d'aquest diumenge sigui només el punt de partida del retorn del públic als estadis de futbol i sobretot que aquest no sigui l’últim dia que Montilivi es vesteixi per al Girona Femení.

 

Imatge principal: Les graderies de Montilivi / Girona FC