Hi comença a haver preocupació amb Lamine Yamal, que s'esperava que fos una peça indispensable en el Barça aquesta temporada, però la realitat ha estat molt diferent. Encara que va començar realitzant actuacions sublims, i sorprenent tots amb les seves habilitats i el seu atreviment malgrat ser tan jove i inexpert, no ha estat capaç de mantenir aquesta regularitat. I en molts partits ha passat totalment desapercebut, una cosa comprensible.

No podem oblidar que només té 16 anys, i per edat, encara hauria de jugar amb els juvenils. Però a dir veritat, tampoc no s'acaba d'entendre la decisió de Xavi Hernández de deixar-lo constantment a la banqueta, i utilitzar-lo simplement com a revulsiu. I és que els futbolistes que han aparegut a l'onze inicial abans que ell no es pot considerar que hagin estat més en forma, com per exemple Raphinha o Ferran Torres.

Lamini Yamal

Tant el brasiler com el valencià han estat criticats per la seva escassa aportació, i molts aficionats demanen de veure més el '27', en el qual tenen unes grans expectatives dipositades, ja que estan convençuts que arribarà a ser un dels millors del planeta, i el successor de Leo Messi. Però per assolir el seu màxim potencial necessita jugar cada setmana, i no conformar-se amb només 30 minuts. A més, la situació de l'hispanomarroquí ha cridat l'atenció d'altres equips.

I és que la llista d'admiradors que té Yamal és interminable, com és lògic. Manchester City, Chelsea, Liverpool, Paris Saint-Germain o Borussia Dortmund ja el van temptar a l'estiu i van contactar amb Jorge Mendes, però es va decantar per firmar un nou vincle amb el Barça, encara que de curta durada. I lluny d'oblidar-se d'ell, han continuat pensant a Lamine, que esperen convèncer amb un sou molt més alt, i un contracte professional, formant part de la plantilla professional.

Jorge Mendes / Foto: Europa Press
Jorge Mendes/ Foto: Europa Press

Joan Laporta haurà de convèncer el davanter de 2007 perquè tingui més paciència, però si Xavi continua mantenint-lo entre els suplents, no es pot descartar que acabi optant per sortir del Camp Nou.

El Reial Madrid també apareix en la baralla per Lamine

Com no podia ser de cap altra manera, el Reial Madrid també ha aparegut en la baralla per Lamine, i està interessat en poder comptar amb els seus serveis. Florentino Pérez creu que és un jugador diferent, que pot marcar una època en el futbol mundial, i si existeix l'oportunitat de treure-l'hi al Barça, no ho dubtarà.

A més, el pare de Yamal és aficionat blanc...